Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozhledna na Špičáku se otevírá veřejnosti! Kolaudace klapla

01.07.2014 17:51

Nová rozhledna na Špičáku na Šumavě už odpočítává poslední hodiny do otevření. V úterý odpoledne proběhla kolaudace a už ve středu se rozhledna otevře prvním návštěvníkům. Koukněte se na fotky!

Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.
Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.Nová rozhledna na Špičáku. Foto Ski&Bike Špičák.

Nová rozhledna na Špičáku na Šumavě už ve středu přivítá historicky první návštěvníky. Kolaudace proběhla v pořádku a už ve středu ráno se tak rozhledna otevře spolu s rozjedem lanovky. Výstavba rozhledny vyšla na víc jak 7 milionů a provozovatelem je TJ SA Špičák.

135 schodů a výška 26 a půl metru výšky. To jsou úctyhodné rozměry, kterými se chlubí nová rozhledna na Špičáku na Šumavě. Její výstavba vyšla na víc jak 7 milionů a TJ SA Špičák na ni získal dotace z Evropské unie.

"Jsme rádi, že se vše podařilo dokončit hned na začátku prázdnin a lidé mají k dispozici další atraktivní zpestření pobytu na Železnorudsku. Po desítkách let marných snah několika generací se konečně podařilo přetavit sen mnoha turistů i místních lidí ve skutečnost. S nadsázkou se to dá možná komentovat i po Hrabalovsku,“jak se zase jednou neuvěřitelné stalo skutkem“, uvedl po odpolední úspěšné kolaudaci Michal Linhart, místopředseda TJ SA Špičák, která je investorem a rozhledna je i jejím majetkem.     

I když první návštěvníci se na rozhlednu už mohou podívat ve středu 2. července, oficiální slavnostní otevření se plánuje až na 26. července v rámci Dne s Lesy ČR. 

FOTO: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství