Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka se loučí s evropskými poháry. Besiktas - FC Viktoria 3:0

05.08.2010 22:35

Ve čtvrtek 5.srpna nastoupila plzeňská Viktorka k zápasu s Besiktasem v Istanbulu. V Turecku ale druhý zápas Viktoriáni nezvládli a inkasovali od Besiktase hned 3 branky. Zápas Besiktas Istanbul - FC Viktoria skončil 3:0

img00013

Ve čtvrtek 5.srpna večer odehráli Viktoriáni odvetu třetího předkola Evropské ligy v Istanbulu na hřišti Besiktase. Do Turecka odjeli s remízou z prvního utkání na Letné a měli před sebou těžký úkol. Výhodu domácího hřiště měl Besiktas. Navíc Viktorka potřebovala vyhrát nebo alespoň remízu 2:2 a vyšší.

FC Viktoria Plzeň v Istanbulu na Besiktas ale nestačila a zápas skončil výsledkem 3:0. Besiktas byl na domácí půdě značně lepší, zvláště v druhé půli. Gólman Krbeček musel zasahovat už ve druhé minutě. Besiktas se ujal vedení ale až po víc než půl hodině hry, a to ve 39.minutě. To se míče chopil portugalský útočník Quaresma, který pronikl do vápna Viktorie a nedal Krbečkovi šanci.

Po poločase byl stav utkání ještě příznivý 1:0. Po návratu z kabin byl ale Besiktas výrazně lepším týmem. V 50. minutě si Krbeček poradil s umístěnou střelou Boba, kterou srazil na rohový kop. O dvě minuty později přišla další situace, která značně poznamenala hru Viktorie. Po druhé žluté kartě za faul na Quaresmu, musel odejít předčasně do sprch Limberský.

Když pak v 57. minutě přidal hlavou druhou branku istanbulského celku po nahrávce Quaresmy Delgado, o postupujícím bylo fakticky rozhodnuto. V 71. minutě ještě navýšil skóre bývalý fotbalista Liberce Hološko. Stav utkání byl v tuto chvíli 3:0. A Viktorka tak po dvojzápase s Besiktasem s evropskými poháry musí rozloučit.

Besiktas JK Istanbul  - FC Viktoria Plzeň 3:0

Poločas: 1:0

Branky: 39. Quaresma, 57. Delgado, 71. Hološko

ČK: 33. Navrátil, 52. Limberský

ŽK: Delgado – Limberský, Rezek

Rozhodčí: Nzolo – De Bruyn, Gerard (Belgie)

Besiktas: Arikan – Güven, Zápotočný, Toraman (46. Ferrari), Üzülmez – Hološko, Uysal, Delgado (59. Tabata), Ernst, Quaresma – Bobo (68. Nihat). Trenér Bernd Schuster.

Viktoria Plzeň: Krbeček – Rajtoral, Bystroň, Navrátil, Limberský – Petržela (75. Hruška), Rada, Horváth (83. Rýdel), Kolář (75. Hájovský), Jiráček – Rezek. Trenér Pavel Vrba.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT