Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

V Plzni dopadli Ukrajince podezřelého z vraždy! Čeká na vydání do země

17.03.2015 7:02

V tichosti a bez hlučných manévrů dopadli detektivové z ÚOOZ muže, kterému hrozí na Ukrajině vězení za vraždu. Ukrajinec měl vraždit před dvěma lety a byl na útěku. V Plzni ho dopadli jen den po tom, co dorazila žádost o spolupráci.

3

Blesková akce se závěrečným úspěchem. Tak se dá shrnout zásah detektivů Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v Plzni. V tichosti a bez velkých manévrů zatkli 34letého Ukrajince, kterému v jeho vlasti hrozí vězení za vraždu. Teď už čeká na vydání do rodné země.

K dopadení muže, který se skrýval před trestním stíháním za vraždu, došlo na konci února. Policie teď celou bleskovu akci potvrdila. "Den po obdržené žádosti o mezinárodní pátrání z Ukrajiny přišla rychlá akce. Policisté z Odboru mezinárodní policejní spolupráce, který zajišťuje mezinárodní pátrání a plní úkoly národní ústředny Interpolu, společně s kolegy z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, pomohli k zadržení čtyřiatřicetiletého občana Ukrajiny," potvrdil mluvčí policejního prezidia David Schön.

Podle policejního prezidia hrozí muži za vraždu z roku 2013 na Ukrajině až deset let vězení. Jeho zadržení bylo velmi rychlou akcí, která proběhla doslova "jako po másle".  "S ohledem na osobu pachatele provedli samotné zadržení specialisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.  Díky profesionalitě zasahujících detektivů proběhlo zadržení rychle a bez problémů," dodává David Schön.

Ukrajinec je momentálně ve vazbě a čeká na vyřízení všech záležitostí ohledně transportu na Ukrajinu. Policejní prezidium poukázuje i na fakt, že Odbor mezinárodní policejní spolupráce už během prvních měsíců letošního roku slaví úspěchy. "Od začátku roku pomohl k dopadení více než stovky hledaných zločinců v rámci Schengenu a Evropské unie, a dále pěti osob v pátrání mimo území EU," uzavírá tiskový mluvčí policejního prezidia.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství