Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

MHD v Plzni najíždí na prázdninový režim! V sobotu se chystá výluka

02.04.2015 8:04

Cestující MHD v Plzni musí od čtvrtka počítat se změnami. Kvůli Velikonočním prázdninám najede veřejná doprava na prázdninový provoz. V sobotu dojde navíc na výluku na tramvajové lince číslo 1.

QAP foto

Cestující MHD v Plzni čekají v těchto dnech změny. Od čtvrtka 2. dubna najíždí dopravní podniky na prázdninový režim, navíc se k tomu přidá jednodenní výluka na trati linky číslo 1 kvůli pracem na křižovatce Lidická - Mozartova.

Tradičně se školním volnem dochází v Plzni ke změnám v provozu MHD. "Z důvodů velikonočních školních prázdnin ve dnech 2. a 3. 4. 2015, nepojedou v tyto dny školní autobusové spoje, či spoje autobusových linek označené, že nejedou o školních prázdninách. 6. 4. 2015 pojedou linky MHD podle nedělních jízdních řádů," informovaly dopravní podniky.

Výraznou změnu pak přinese sobota 4. dubna, kdy se bude pracovat na křižovatce Lidická - Mozartova a za následek to bude mít výluku na tramvajové lince číslo 1. Výluka ale bude trvat jen jeden den a už během sobotního večera by tramvaje zase měly najet na klasický provoz. Výluka bude probíhat v sobotu od 6:30 do 18 hodin a dotkne se úseku Lékařská fakulta - Bolevec.

"Tramvaje linky č. 1 pojedou v uvedeném období od zastávky „Pod Záhorskem“ odkloněny po trase linky č. 4 na Košutku. V úseku Zoologická zahrada – Košutka budou tramvaje l. č. 1 odbavovat obousměrně na všech zastávkách linky č. 4. Autobusy linky č. 1A zajistí provoz v úseku Zoologická zahrada – U Gery - Bolevec  a zpět. Vzájemný přestup cestujících mezi tramvajemi linky č. 1 a autobusy náhradní dopravy č. 1A bude probíhat v tramvajových zastávkách linky č. 4 „Zoologická zahrada“," informují PMDP.

Při přestupu opět platí klasické opatření, kdy si cestující označí jízdenku na opačném neproštípnutém konci. Na dotčeném úseku budou zrušeny stávají zastávky a autobusy budou stavět na náhradních místech. Podrobný seznam zastávek najdete na www.pmdp.cz.

Schéma výluky 4. dubna:

FOTO: ilustrační

Zdroj schéma: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství