Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku se těžce zranil německý cyklista, letěl pro něj vrtulník

08.09.2016 18:53

Německý 34letý cyklista nezvládl hned svůj první skok na trati bikeparku Špičák a těžce se zranil. K nehodě došlo krátce před půl pátou.

FOTO_QAP_CZ (25)

Ke zraněnému bikerovi vyjížděli členové Horské služby Šumava, vrtulník ho transportoval do plzeňské nemocnice. „Muž si pádem způsobil pravděpodobně těžký otřes mozku. Podle všeho si také zlomil obě kosti v předloktí levé ruky,“ popsal Ladislav Vybíral, zasahující člen Horské služby Šumava s tím, že muž odmítal ošetření.

Zraněného muže si za hotelem Karl převzala letecká záchranka. „K hotelu Karl jsme navigovali vrtulník Letecké záchranné služby z Plzně-Líní. Lékař jeho posádky si po přistání na louce u hotelu cyklistu převzal,“ říká Ladislav Vybíral.

Vrtulník zraněného Němce transportoval na traumacentrum Fakultní nemocnice v Plzni. „Cyklista vyjel na velmi náročnou trasu bez potřebného vybavení. Jeho kolo nebyl sjezdový speciál, přilbu měl pouze standardní cyklistickou, nikoliv integrální, která se používá na takových tratích,“ uvedl k nehodě Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. 

Horská služba varuje před podobným podceňováním tratí na Špičáku i jinde. Upozorňuje, že bikepark rozhodně není místem, kde by si mohli nezkušení jezdci zkoušet, zda uspějí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství