Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hasiči našli další mrtvé divočáky

13.04.2012 8:59     16.04.2012 8:10

Už i na Klatovsku a Rokycansku se našla v řece mrtvá těla divokých prasat. Před pár dny přitom hasiči museli z vodních toků na Tachovsku lovit už více než dvacet  divočáků.

Už i na Klatovsku a Rokycansku se našla v řece mrtvá těla divokých prasat.

Mrtvá těla divokých prasat se zatím objevovala jen na Tachovsku, více čtěte zde. Ve čtvrtek 12. dubna už ale hasiči vyjížděli i na Klatovsku a Rokycansku.

Ve čtvrtek v 9:35 hodin vyjížděli hasiči z Přeštic ke Švihovu, kde u Jína a Borov za pomoci člunu vytáhli z vody dva mrtvé divočáky.

Dalšího divočáka lovili ve čtvrtek krátce před půl pátou odpoledne hasiči z Radnice na jezu v Liblíně.

Na Tachovsku vyjížděli krátce po 10. hodině stříbrští profesionální hasiči do Kladrubské ulice, kde vytáhnuli mrtvého divočáka z řeky Mže. Po 11. hodině pak museli zamířit do Kladrub kvůli stejnému problému.

Krajská veterinární správa Plzeňského kraje provedla toxikologické testy a výsledky by měly být známy během pátku 13. dubna. QAP.cz pro Vás zjistil podrobnosti, více čtěte zde.

Ještě během pátku 13. dubna byla na Tachovsku objevena další těla mrtvých divokých prasat. "Profesionální hasiči ze Stříbra vytahovali ve 14:38 hodin dvě uhynulá prasata z řeky u 0šelína," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Pavla Jakoubková s tím, že ve spolupráci s dalšími složkami Integrovaného záchranného systému monitorovali ráno hasiči řeku Mži mezi Stříbrem a Vranovem a zde žádné další uhynulé divočáky neobjevili.

Foto: Wikipedia

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT