QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

03.05.2024 8:56

Všchny složky IZS zasahují na Koterovské

Na Koterovské třídě v Plzni došlo ke střetu tramvaje s dítětem.

Leoš Šimánek: Austrálie

07.03.2011 11:48

Velkoplošná panoramatická live-diashow Leoše Šimánka Austrálie s podtitulem Křížem krážem - Zimní putování po červeném kontinentu míří vedle celé řady dalších českých měst nyní také do Plzně. Přijďte nabrat nové síly po dlouhé zimě a alespoň na okamžik se přesunout do země, kde je půda červená.

šimánek 1

Leoš Šimánek, původním povoláním úředník stavebního úřadu v Plané u Mariánských Lázní, je známý český cestovatel a fotograf, který se často vydává do míst, kam se jen tak někdo nepodívá. Na své cesty sebou velmi často bere také svoji rodinu. Austrálii, v období římského impéria označovanou jako "neznámou jižní zemi", zemi o rozloze více než sedm a půl milionu čtverečních kilometrů, procestoval během tří měsíců společně se svojí manželou, dcerou a synem.

O zážitky z této cesty se přijede podělit prostřednictvím velkoplošné panoramatické live-diashow do plzeňského Inwestu v neděli 13. března od 15:00 a 19:00 hodin.

Pro cestovatele a jeho rodinu bylo velmi náročné objet během tří měsíců veškeré přírodní krásy, které si předsevzali vidět. Aby se rodina vyhnula mnohdy až nesnesitelným horkům na jihu a období dešťů na severu, vydala se úmyslně na svoji cestu k protinožcům v průběhu jejich zimního období. Cestovali karavanem, na koních, kolech, plavili se na kánoích i plachetnicích s potápěčskou technikou.

Na sedm set snímků z australského dobrodružství je připraveno pro diváky a příznivce cestování v rámci připravované diashow. Vstupenky na show jsou v předprodeji v Informačním centru města Plzně na náměstí Republiky a v KD Inwest na Americké třídě.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT