Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Pozor! Až do září je omezen přístup k Černému a Čertovu jezeru

07.08.2022 17:20

V oblasti Černého a Čertova jezera se těží kůrovcové dříví a pro turisty je v místě omezen přístup. Zcela uzavřena je Rozvodská cesta, tři dny v týdnu jsou uzavřeny i další cesty.

CG0A0804

Omezení na cestě k Černému a Čertovu jezeru platí až do 30. září! Cesty k jezerům jsou zcela uzavřeny od pondělí do středy.

"V místě se nachází šest harvestorů s vyvážecími soupravami, šest lesnických traktorů a na Rozvodské cestě lesní lanovka. Riziko střetnutí návštěvníka s technikou je tedy velké. Proto se hledal kompromis, jak zabránit kůrovci v šíření v lesních porostech mimo bezzásahovou zónu a zároveň umožnit návštěvníkům navštívit jejich oblíbenou oblast Černé a Čertovo jezero. Proto orgán státní správy lesů rozhodl o uzavření oblasti pouze částečně," uvádí vedení města Železná Ruda.

Zcela uzavřena je Rozvodská cesta (viz přiložená mapa – vyznačeno červeně), zbytek cest se uzavírá pouze na tři dny v týdnu od pondělí do středy, kdy se bude intenzivně těžit především v jejich okolí. Od čtvrtka do neděle stroje zasahují u porostů vzdálenějších od cest. Návštěvníci se tak mohou po cestách pohybovat (cesty v mapě značené oranžově). K Černému jezeru je možné se dostat bez jakýchkoliv opatření od Hamrů přes Bílou Strž.

Mění se i provoz výletního vláčku na Černé jezero. "Z důvodu částečného uzavření oblasti Černého a Čertova jezera bude změněn i jízdní řád vláčku na Černé jezero. Od nastávajícího týdne bude jezdit pouze od čtvrtka do neděle. Předem děkujeme za pochopení a omlouváme se za komplikace," informuje Infocentrum Železná Ruda.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT