Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Spálené Poříčí láká na novou naučnou stezku v lese Pastviště - FOTKY

10.07.2020 14:30

Kamenný labyrint, proutěné hnízdo i relaxační lehátka, to vše nabízí nová lesní stezka. Zájemce seznamuje s obyvateli lesa, připomíná i přestřelku na konci války.

2
23456

Spálené Poříčí rozšiřuje nabídku pro aktivní trávení volného času. Stezka v lese Pastviště nabízí sedm zastavení s informačními tabulemi. "Zde je možné se dozvědět mnoho zajímavostí ze života obyvatel lesa. Také je zde ale zařazena zmínka o historii Spáleného Poříčí – poblíž stezky došlo na konci 2. světové války k přestřelce mezi americkou a prchající německou armádou,“ informuje město.

Na přípravě stezky určené především pro děti se podíleli dobrovolníci zejména z řad skautů a členů Českého svazu ochránců přírody.  Děti i dospělí zde odpracovali více než 200 hodin. Skauti pomáhali navrhovat i vyrábět prvky, jako je kamenný labyrint, proutěné hnízdo nebo relaxační lehátka, z nichž se turisté mohou kochat pohledem do koruny starého dubu.

FOTO: město Spálené Poříčí

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT