Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Konvoj tramvají i večerní vyjížďky busů. Plzeň slavila 125 let městské hromadné dopravy - FOTKY

16.06.2024 19:28

O tomto víkendu se v Plzni konaly oslavy 125 let městské hromadné dopravy. Slavilo se ve vozovnách na Karlově i Slovanech, do ulic vyjely i historické tramvaje a autobusy.

DSC_7959

První spoj městské veřejné dopravy v Plzni vyjel na pravidelnou linku před 125 lety. Proto Plzeň připravila oslavy s programem nejen ve vozovnách. Poprvé tak byla přístupná veřejnosti například vozovna na Slovanech, která byla dokončena v minulém roce.

V nové vozovně na Slovanech byly pro návštěvníky připraveny celkem tři varianty komentovaných prohlídek – měnírna, provozně-administrativní budova a haly odstavu a údržby. Kromě vozovny na Slovanech mohli lidé zavítat na komentovanou prohlídku i na Karlov.

K vidění byla výstava historických i provozních tramvají, ukázka technologických vozů, panelová výstava o rekonstrukci vozovny nebo tramvajový simulátor. Do ulic Plzně vyjížděla i historická tramvaj, lidé mohli vidět i historické autobusy a trolejbusy. Historické busy pendlovaly mezi vozovnami.

V sobotu večer proběhla večerní jízda historických autobusů Škoda 706 RO, Škoda 706 RTO, Karosa ŠM 11 a Karosa B 931. V neděli 16. června pak do ulic Plzně vyjel konvoj historických i současných tramvají.

foto: Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte