Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Tipy na víkend! Kam vyrazit za zábavou?

07.05.2021 15:39

Kam vyrazit a jak trávit poslední víkend před tím, než se otevřou obchody a všechny zaplaví nákupní horečka? Přinášíme tipy na akce i výlety. Inspirujte se a užijte si společný víkend.

IMG_0077

Sobota 8. května

Nenechte si ujít Slavnosti svobody a vydejte se po stopách osvobození s Lukášem Langmajerem. Více v článku zde.

Tento víkend se otevírá šumavský areál Ski&Bike Špičák. Vyrazit můžete po otevřených turistických trasách na vrchol Špičáku k rozhledně, která již bude zpřístupněná. Více info zde.

Návštěvnická centra Srní a Kvilda se po pěti měsících otevřela. K vidění jsou výběhy vlků, rysů i jelenů.

Druhá soutěž Mistrovství České republiky v rally se pojede na Klatovsku. Rallye Šumava Klatovy 2021 můžete sledovat online. Více na stránkách automotoklubu zde.

Online přenost Plzeňského poháru v parašutismu 2021. Více info zde.

Jarní špacír 2021 od 14:00 hod. v Čižicích. Připraveny jsou i soutěže pro děti. Více info zde.

Neděle 9. května

Přelety historických a současných vojenských letadel v rámci Slavností svobody jsou k vidění od 14:00 hod. Více info zde.

V Chudenicích můžete navštívit výstavu papírových a 3D modelů hradů a zámků. Více jsme psali zde.

V Masných krámech v Plzni máte možnost navštívit jedinečnou výstavu „NAD SLUNCE KRÁSNĚJŠÍ“. Plzeňská madona a krásný sloh. Otevřeno je o víkendu od 10 do 18 hodin.

Ve výstavní síni „13“ je k vidění výstava BAOABC. Jak a proč vzniká kniha pro děti. V přednáškovém sále je připravena výstava projektu Galerie snů žáků ZUŠ Jagellonská.
 

Další tipy na výlety a zábavu:

Vydat se můžete na rozhlednu Sylván, ze které je vidět i Radyně. Více info zde.

Nedaleko Konstantinových lázní můžete zavítat do Dvora Krasíkov, jehož součástí je i minizoo. Více info zde.

Dalším tipem na výlet je zřícenina hradu Krasíkov a Ovčí vrch, který vám zajistí zábavu na celé odpoledne. Více info zde.

Otevřené už jsou hrady a zámky v regionu. Vyrazit můžete například na Kašperk (otevírací doba je o víkendu 10:00 - 17:00 hodin). Největší hradní zřícenina Rabí je otevřena od 9.00 do 16.00. Otevřen bude od této soboty i vodní hrad Švihov.

V rámci Slavností svobody můžete v Plzni shlédnout dobovou techniku, tank Sherman i maketu stíhacího letounu Spitfire. Více zde.

V jízdárně zámku Kozel je k vidění od 4. května výstava Aeronautica – létající stroje Leonarda da Vinci. Psali jsme zde.

Na pohodovu procházku v Plzni se můžete vydat od Tyršova mostu přes České údolí do Borského parku. Půjdete kolem řeky Radbuzy, částečně po naučné stezce a po žluté turistické značce. Info zde.

Co takhle vyrazit na procházku poblíž Plzně? Skalní stezka vede okolím zříceniny hradu Radyně. Prochází lesy pod Radyní, přes skalní vyhlídky, kolem skal a obnovených studánek. Celou trasu a fotografie najdete zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT