Dvůr Krasíkov se znovu otevře, navštívit můžete minizoo i krámek

12.04.2021 15:03

O nadcházejícím víkendu 17. – 18. dubna se po dlouhé době opět otevře Dvůr Krasíkov nedaleko Konstantinových Lázní. Návštěvníci mohou zavítat do zdejší minizoo nebo Amálčina krámku.

Dvur Krasikov (2)
Dvur Krasikov (2)Dvur Krasikov (7)Dvur Krasikov (15)Dvur Krasikov (16)Dvur Krasikov (4)Dvur Krasikov (5)Dvur Krasikov (8)Dvur Krasikov (10)

„Jsme šťastní, že s uvolněním některých protiepidemiologických opatření i my konečně můžeme alespoň částečně otevřít. O víkendu můžete s dětmi přijít do naší minizoo, otevřen bude Amálčin krámek, kde bude k zakoupení káva a další občerstvení s sebou,“ uvedla Libuše Pažoutová Sittová ze Dvora Krasíkov.

Amálčině krámku, který navazuje na zdejší Amálčinu mydlárnu, si můžete zakoupit i ručně vyráběná mýdla. „V krámku budeme nabízet mýdla a další suvenýry z povoleného sortimentu. A také sýry z naší výroby,“ dodává majitelka.

Dvur Krasikov (10)Děti určitě ocení minizoo. Lamy, kozy a další zvířátka se na malé návštěvníky už těší. Dvůr Krasíkov bude otevřen v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli od 10:00 do 17:00 hod.

Dvůr Krasíkov nedaleko Konstantinových Lázní je rozsáhlý zemědělský areál, který býval v historii krásným knížecím poplužním dvorem zahrnujícím pivovar, maštale, kravíny, teletníky, bramborárnu, kovárnu, zahradnictví, stodolu, špejchar a další a další stavby. V době komunismu ale areál chátral a podepsal se na něm zub času. V současné době je rodinným majetkem a majitelé se tu snaží nejen o renovaci, ale i navrácení života do tohoto areálu.

„Od roku 2005 se nám tu podařilo již vybudovat stáje pro koně se zázemím pro obsluhu, krámek s vnitřním posezením, venkovní sezónní bistro, sýrárnu pro výrobu kozích a kravských sýrů, penzion a turistickou ubytovnu a stáje pro kozy a ovce. Také jsme zprovoznili polovinu naší stodoly, kde pořádáme různé soukromé i veřejné akce,“ uvádí Libuše Pažoutová Sittová.

foto: Dvůr Krasíkov

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24