Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vážná nehoda uzavřela výpadovku z Klatov na Dolany! Pro řidiče letěl vrtulník

04.11.2013 14:18     04.11.2013 16:01

Vážná nehoda v pondělí odpoledne úplně zastavila provoz v Klatovech na hlavním tahu na Dolany. Nákladní auto nabouralo do mostu i rodinného domu. Pro vážně zraněného řidiče musel letět vrtulník.

Velmi vážná nehoda se v pondělí odpoledne odehrála v Klatovech v Koldinově ulici. Původní informace mluvily o srážce dvou nákladních aut. Úplně se musel uzavřít hlavní tah na Dolany a na místě zasahují všechny složky IZS.

Podle prvotních informací mělo jít o nehodu dvou nákladních aut. Následně se objevily spekulace o tom, že řidič uvízl v kabině kamionu po čelním nárazu do mostu.

Nakonec se ale ukázalo, že šlo o nákladní tahač, který měl na korbě připevněné hydraulické rameno. Právě se zdviženým ramenem chtěl šofér projet pod mostem v Koldinově ulici, ale nevešel se tam. "Náraz odhodil auto směrem na vedle stojící dům. Škody jsou odhadnuté na milion, 30letý řidič skončil se zraněními v nemocnici," řekla QAPu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Na místě musel narychlo přistát i vrtulník. "Na místě jsme zasahovali. Přivolán byl také vrtulník kvůli vážným zraněním, která řidič vozu utrpěl," řekl mluvčí záchranky Václav Ondra.

Vzhledem k rozsahu zranění mladého řidiče nebyl na místě ani provedena dechová zkouška na alkohol. Jasno tak bude až po výsledcích krevních testů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT