Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie řeší sérii podvodů v Plzeňském kraji! Oběťmi jsou senioři

05.05.2018 14:26

V Plzeňském kraji momentálně řádí podvodníci a zaměřují se na jedny z nejzranitelnějších. Na seniory. Policie aktuálně řeší hned několik případů po celém regionu.

foto-qap-cz (11)

Případy podvedených seniorů se objevovaly už v posledních týdnech například na Rokycansku. V těchto dnech už ale policie přijala hned několik dalších oznámení z různých měst a obcí.

"Policisté na teritoriu Plzeňského kraje přijali v uplynulých dnech několik oznámení, kdy podvodníci vnikli nebo byli vpuštěni do obydlích důchodců a někteří po jejich odchodu zjistili, že byli okradeni. Pachatelé se zaměřili na starší seniory, konkrétně ve věku nad osmdesát let. V pěti případech se jednalo o ženu a muže, kteří vystupovali jako pracovníci energetických společností," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová. V jednom případě to podvodníci zkoušeli přes báchorku o vnukovi. Důchodce nejdřív kontaktovali telefonicky s tím, že se jedná o vnuka a potřebuje peníze.      

Policie tak v souvislosti s těmito případy opět apeluje nejen na seniory, ale i na jejich příbuzné. Ti by jim měli opakovaně připomínat, jak se v takových případech chovat. "Doporučujeme starším občanům, aby do svých příbytků nevpouštěli cizí osoby. Podvodníci mají jediný cíl, a to odcizit peníze. Pachatelé v obcích i městech využívají důvěřivosti seniorů. Pokud jste se stali obětí podvodného jednání nebo Vám bylo jednání osob podezřelé, tak se neodkladně obraťte na nejbližší oddělení Policie ČR. Oznámení můžete učinit i telefonicky na tísňovou linku číslo 158," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT