Auto CB ŠKODA nový SUPERB

"Budou to muka se jen dívat," říká Václav Pilař, který bude v zápase s Hradcem chybět

28.10.2011 14:59

V zápase proti Hradci Králové bude chybět Václav Pilař. Smlouva mu ukládá nenastoupit proto svému mateřskému týmu, a tak bude celý zápas sledovat z tribuny. Jak se k tomu úspěšný kanonýr staví? Čtěte zde!

Václav Pilař

V pátek 28. října čeká plzeňskou Viktorii důležitý souboj s Hradcem Králové. Kdo však bude v důležitém zápase chybět je nejlepší plzeňský střelec podzimní části Gambrinus ligy Václav Pilař. Ten bude fotbalový duel sledovat pouze z tribuny.

Pilaře nesvazuje žádné zranění ale smluvní klauzule, podle níž nesmí nastoupit proti svému mateřskému klubu.

"Tak určitě to mrzí, neboť chci hrát každý zápas. Obzvláště v domácím prostředí. Ale ve smlouvě je uvedeno, že nemohu nastoupit a to respektuji," říká autor čtyř letošních branek Viktorie v Gambrinus lize a dodává: "V Hradci jsem fotbalově vyrůstal a zažil tam nádherné roky. Dodnes mám v Hradci spousty známých. Za ta léta znám perfektně jak prostředí, tak lidi z klubu, trenéra, kluky."

Dodnes je plzeňský kanonýr v kontaktu například s Pavlem Dvořákem, nejlepším střelcem Východočechů. O to složitější to pro Pilaře bude, když nebude moci do zápasu aktivně zasáhnout. "Půjdu si sednout na tribunu. Moc bych si přál hrát a ne jen sledovat, jak kluci bojují. Budou to muka, jen koukat."

Hradci patří v tabulce až dvanácté místo, odhodlání ani zkušenosti týmu ale nechybí.

"Mají svůj styl hry a hrají také v jiném rozestavění než my. Po porážce se Slováckem budou chtít tady nějaký ten bod udělat. Nečeká nás nic lehkého. Kluci budou muset dát rychlý gól, donutit Hradec více otevřít hru," přemítá čtyřnásobný reprezentant.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT