Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Plzeňské divadlo uvede Klapzubovu jedenáctku! S Martinem Stránským v roli Klapzuby

12.10.2022 14:39

V sobotu 15. října 2022 se poprvé po jevišti Nové scény rozběhnou hrdinové slavného románu Eduarda Basse Klapzubova jedenáctka. V příběhu se představí téměř celý soubor činohry Divadla J. K. Tyla, doplněný o studenty Divadelní dramatické dílny – DDD, v čele s Martinem Stránským v roli Klapzuby.

01_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-1486
01_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-148602_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-678503_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-6775

Kdo by neznal humoristický příběh o Klapzubovi, který ze svých 11 synů sestavil neporazitelný fotbalový tým. Román s podtitulem Povídka pro kluky, malé i velké o chudém Klapzubovi vyšel poprvé knižně před 100 lety a záhy se stal velmi populární nejen pro svůj jemný humor. Nyní Klapzubovu jedenáctku uvede plzeňské divadlo.

„Největší poselství této hravé a milé komedie vidím v prostých morálních hodnotách, které táta Klapzuba svým synům vštěpuje – v přátelství, věrnosti, pokoře a skromnosti, v pracovitosti... Je to velký kontrast s dnešní dobou,“ komentuje dílo autorka dramatizace Johana Němcová. „V našem souboru je spousta fotbalových fanoušků a nadšenců a věřím, že svou radostí ze hry – ať už z fotbalové, či z té herecké, potěší opravdu celou rodinu,“ dodává.

„Mě na Klapzubově jedenáctce baví ta paralela o bratrství, lásce k vlasti a hodnotách, které jsou bohužel v dnešní době často zapomenuty. A samozřejmě jako velký fanoušek Sparty Praha si užívám, jak Klapzubové na Letné poráží Slavii,“ uvedl česko-německý režisér Thomas Zielinski, který spolupracuje s plzeňským činoherním souborem již poněkolikáté, v poslední době v Plzni nastudoval komedie Brouk v hlavě a Pravda.

 

Vstupenky mohou diváci zakoupit v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT