QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské divadlo uvede Klapzubovu jedenáctku! S Martinem Stránským v roli Klapzuby

12.10.2022 14:39

V sobotu 15. října 2022 se poprvé po jevišti Nové scény rozběhnou hrdinové slavného románu Eduarda Basse Klapzubova jedenáctka. V příběhu se představí téměř celý soubor činohry Divadla J. K. Tyla, doplněný o studenty Divadelní dramatické dílny – DDD, v čele s Martinem Stránským v roli Klapzuby.

01_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-1486
01_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-148602_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-678503_klapzubova_jedenactka_djkt_2022_foto_irena_sterbova-6775

Kdo by neznal humoristický příběh o Klapzubovi, který ze svých 11 synů sestavil neporazitelný fotbalový tým. Román s podtitulem Povídka pro kluky, malé i velké o chudém Klapzubovi vyšel poprvé knižně před 100 lety a záhy se stal velmi populární nejen pro svůj jemný humor. Nyní Klapzubovu jedenáctku uvede plzeňské divadlo.

„Největší poselství této hravé a milé komedie vidím v prostých morálních hodnotách, které táta Klapzuba svým synům vštěpuje – v přátelství, věrnosti, pokoře a skromnosti, v pracovitosti... Je to velký kontrast s dnešní dobou,“ komentuje dílo autorka dramatizace Johana Němcová. „V našem souboru je spousta fotbalových fanoušků a nadšenců a věřím, že svou radostí ze hry – ať už z fotbalové, či z té herecké, potěší opravdu celou rodinu,“ dodává.

„Mě na Klapzubově jedenáctce baví ta paralela o bratrství, lásce k vlasti a hodnotách, které jsou bohužel v dnešní době často zapomenuty. A samozřejmě jako velký fanoušek Sparty Praha si užívám, jak Klapzubové na Letné poráží Slavii,“ uvedl česko-německý režisér Thomas Zielinski, který spolupracuje s plzeňským činoherním souborem již poněkolikáté, v poslední době v Plzni nastudoval komedie Brouk v hlavě a Pravda.

 

Vstupenky mohou diváci zakoupit v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24