Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Proč titul EHMK vyhrála právě Plzeň?

12.10.2010 7:14

Měsíc po tom, co Plzeň získala titul Evropské hlavní město kultury pro rok 2015 se komise rozhodla odtajnit důvody, proč byla vybrána Plzeň a ne Ostrava.

sv. bartoloměj

Je tomu zhruba měsíc, co si Plzeňané vyslechli, že právě jejich město bylo vybráno jako Evropské hlavní město kultury pro rok 2015. Mezinárodní komise, která o titulu rozhodovala odtajnila po měsící, proč právě Plzeň.

Komise vydala zprávu, ve které ocenila profesionální a velmi intenzívní přípravu obou měst. Plzeň podle porotců dosáhla skvělé rovnováhy mezi kulturními projekty plánovanými na rok 2015 a regenerací města. To Ostrava byla více zaměřena na dlouhodobé urbanistické a architektonické ambice.

Hlavním kritériem bylo pro komisi to, zda navrhované projekty v rámci kandidatury jsou uskutečnitelné v horizontu 4 let a také to, co přinese konkrétní město s titlem Evropě. Dalším plusem pro Plzeň byl zkušený tým, který celou kandidaturu vedl. Komise ve svém hodnocení podtrhla i velký význam investičních projektů, jako je nová budova divadla, Světovar a Techmania, ocenila koncept vzdělávání kulturních manažerů, doporučila zapojit více soukromý sektor s ohledem na velký místní potenciál.

Plzeň je na titul nesmírněhrdá a v květnu 2011 jej ofociálně převezme od Rady ministrů EU.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství