Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Sebeobrana pro seniory zdarma, ponaučí se konečně?

02.10.2010 10:08

V úterý 5. října budou mít senioři v Plzni na Slovanech možnost naučit se laické sebeonraně a seznámit se s nejčastějšími triky zlodějů a násilníků, s nimiž je seznámí strážníci.

Seniři jsou nejčastěji oběťmi vychytralých lapků a podvodníků. Plzeňský 2. obvod se proto rozhodl, že seniory vyškolí v sebeobraně laické a to zdarma.

V úterý 5. října se v kulturáku v Šeříkovce na Slovanech od 15 do 17 hodin bude konat ´školení ´pro seniory a jejich potomky, kteří jim mohou své poznatky předat. jak mse ubránit nejčastějším trikům podvodníků a které triky jsou nejpoužívanějšími, poučí seniory zástupci zákona i 2. městského obvodu. To vše zdarma v rámci akce Bezpečné Slovany.

V programu budou představitelé odboru bezpečnosti magistrátu informovat o projektu Bezpečné město, strážníci pak pustí videoprojekci s ukázkami nejčastějších a nejúčinnějších podvodnických triků, předvedou ukázky sebeobrany a policisté popíší kriminalitu v obvodě. Mimo to se lidé dozvědí, jak si mohou na náklady města, nechat instalovat do dveří panoramatická kukátka nebo bezpečnostní řetízky.

"Cílem je seznámit občany, jak se bezpečně chovat na ulici a doma a nenaletět všem možným podvodníkům. Těch dle policejních statistik velmi přibývá a bohužel jsou dost často úspěšní, protože řada lidí a především těch starších se chová velmi naivně," říká vedoucí odboru sociálního Úřadu městského obvodu Plzeň 2 Vlasta Dolejší.

Přijít může každý, informace jsou pro všechny!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství