Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Tragická nehoda na Klatovsku. Při nehodě zemřela mladá spolujezdkyně

28.01.2023 10:37     28.01.2023 12:04

Tragická nehoda se stala na silnici mezi Nýrskem a Janovicemi nad Úhlavou v sobotu před devátou hodinou ráno. Jedna mladá žena zemřela na místě, čtyři další lidé utrpěli zranění.

foto QAP CZ

Všechny složky IZS vyjely v sobotu kolem deváté hodiny k dopravní nehodě mezi Nýrsko a Janovice nad Úhlavou. Dvě auta se střetla u obce Starý Láz. Při nehodě zemřela spolujezdkyně (ročník 1999).

"Dnes před devátou hodinou dopoledne došlo na silnici II/191 na úrovni obce Starý Láz k tragické dopravní nehodě," potvrdil mluvčí policie Ondřej Hodan.

"Záchranáři na místě ošetřili muže ročník 2004 a jeho spolucestující muže a slečnu oba ročník 2004 z jednoho osobního automobilu. Všichni s lehčími zraněními transportováni do Klatovské nemocnice. Z druhého automobilu mladou ženu ročník 1999, která utrpěla středně těžká zranění, při vědomí transportována cestou Letecké záchranné služby na akutní příjem Fakultní nemocnice -Lochotín, " uvedla podrobnosti mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Spolujezdkyni už záchranáři bohužel pomoci nemohli. "U spolujezdkyně, mladé ženy, byla ihned po příjezdu zahájena kardio-pulmonální resuscitace, přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit její životní funkce. Mladá žena podlehla svým zraněním na místě," uvedla mluvčí záchranné služby.

Jak k nehodě došlo, popsal mluvčí policie. "Řidička ročník 1999 jela se spolujezdkyní taktéž ročník 1999 s vozidlem Opel Astra ve směru z Nýrska na Klatovy, když ve výše zmíněném úseku z dosud přesně nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se srazila s protijedoucím vozidlem Seat Leon," uvedl Ondřej Hodan.

 Ve vozidle Seat Leon cestovalo celkem 5 osob, 3 osoby utrpěly zranění.

"Alkohol byl u řidičky i řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Případem se dále zabývají kriminalisté a u zemřelé ženy byla vyšetřovatelem nařízena soudní pitva," dodal policejní mluvčí.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT