Proč z domažlické radnice zmizela ukrajinská vlajka?

09.11.2022 12:05

Město Domažlice svěsilo z budovy radnice ukrajinskou vlajku. Došlo k tomu na státní svátek 28. října. Dle zákona byla ten den na radnici vyvěšena česká vlajka.

radnice Domažlice_město Domažlice

„U části občanů města vyvolalo svěšení ukrajinské vlajky z budovy radnice velké emoce. Město Domažlice bylo jedno z posledních, kde byla vlajka Ukrajiny stále vyvěšena. Většina měst vlajku svěsilo již v červenci,“ uvedl Pavel Faschingbauer, místostarosta města.

Vlajka na radnici byla výrazným symbolem zejména na začátku válečného konfliktu. Nyní je z pohledu vedení města důležitější, aby dobře fungovala konkrétní pomoc ukrajinským uprchlíkům i Ukrajině samotné. „Vedení města chce tímto ujistit občany, že nejde o ukončení podpory Ukrajiny. Naopak. Kromě stávající podpory ukrajinským uprchlíkům připravujeme další prostory, které bude moci využít jak Centrum na podporu integrace cizinců, tak i místní spolky pro svoji činnost. Dále rozšíříme místa, kde budou dostupné potřebné informace pro ukrajinské uprchlíky,“ řekl místostarosta Domažlic.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT