QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Steidlův park v Domažlicích prošel revitalizací – FOTKY

02.11.2022 15:25

Revitalizace parku v centru Domažlic je u konce. Steidlův park se vizuálně sjednotil se sousedním Příhodovým parkem.

Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (4)
Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (4)Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (1)Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (2)Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (3)Seidlův park revitalizace final_1122_město Domažlice (5)

„Pracovníci odborné zahradnické firmy dokončili poslední úpravy ve Steidlově parku. Ty navázaly na předchozí stavební práce. Park je již plně přístupný veřejnosti,“ informovalo město Domažlice.

Stavba byla rozdělena do dvou etap, první byla stavební, druhá zahradnická. „Stavební část prací vyšla na 1,5 milionu korun, zahradnické úpravy a výsadba na 2,4 milionu Kč,“ uvedlo město Domažlice s tím, že hlavní cesta je tvořena novým dlážděným chodníkem z malých kostek, spojovací úseky jsou mlatové.

V parku vznikl dešťový záhon, který vyřeší dosavadní problém s valící se vodou po cestách parku v případě dešťů. „Pod budovou, kde nyní sídlí městská policie, vznikl dešťový záhon, k němuž je svedena voda stékající z této budovy. Na protější straně na místě středověkého valu došlo k prořezávce původních dřevin a nahrazení příhodnějšími variantami,“ uvedlo město Domažlice.

Foto město Domažlice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24