Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Do Plzně dorazil Pavel Nedvěd! Byl patronem finále McDonald´s Cupu

31.05.2017 19:21

Doosan Arena hostila 20. ročník finálového turnaje McDonald´s Cupu. Záštitu nad turnajem převzala řada osobností v čele s viceprezidentem Juventusu Turín Pavlem Nedvědem.

IMG_5796

Turnaj odstartoval na plzeňském fotbalovém stadionu už v úterý, do Plzně tak dorazily fotbalové týmy základní škol ze všech krajů republiky.

Hrálo se ve čtyřech skupinách, do bojů o medaile postoupila vždy první dvě družstva. Skupinu A ovládla škola z Hradce Králové, druhé byly Poděbrady. Ze skupiny B postoupila Olomouc a Uherské Hradiště, ve skupině C vybojovala postup ZŠ Marjánka z Prahy a škola ze Sokolova. Poslední skupinu ovládla domácí 33. ZŠ Terezie Brzkové, druhá byla ZŠ Husova z Tábora.

Do absolutního finále se nakonec probojovala ZŠ Sever z Hradce Králové a 33. ZŠ Plzeň. Vítězem se stala prvně jmenovaná, a tak domácí skončili na krásném stříbrném místě.

"McDonald´s Cup je skvělý projekt. Spoustu dětí zvedá od playstationů a od televizí. Kluci a holky dělají něco pro sebe a hrají fotbal. Myšlenka tohoto turnaje se mi líbí. Pakliže někdo dělá takový projekt již 20 let, tak to je známka určité kvality,“ chválil organizátory Pavel Nedvěd, držitel Zlatého míče z roku 2003.

Nechyběla ani exhibice, která svedla dohromady na hřišti kromě Pavla Nedvěda, také Pavla Horvátha, Vladimíra Šmicera, Vladimíra Daridu nebo například i herce a režiséra Jakuba Koháka.

Od Pavla Nedvěda si pak vítězové kromě dalšího převzali i vstupenky na domácí zápas Juventusu v podzimní části italské Serie A. "Věřím, že je nemotivovalo pouze tohle. Rvali se jako čeští lvi a chtěli vyhrát turnaj,“ komentoval Pavel Nedvěd.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT