Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragické nehody v lesích na Domažlicku i na Klatovsku

30.03.2021 14:52     30.03.2021 20:27

Hned dvě nehody v lese řešily záchranné složky v Plzeňském kraji během úterý 30. března. Jedna nehoda byla bohužel tragická. Na Domažlicku zemřel muž, zůstal zaklíněný pod traktorem. 

 

1

V lese jihovýchodně od Holýšova se krátce před polednem převrátil malotraktor. "Jedna osoba byla z pod něho vyproštěna před naším příjezdem, spolupracovali jsme se ZZS," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Tato nehoda byla bohužel tragická. "Dnešního dne krátce před 12 hodinou došlo v lesním porostu při výřezu dřeva k tragické události. Při jízdě s traktorem domácí výroby bez kabiny došlo k jeho převrácení do rokle a řidič zůstal pod strojem zaklíněn. Muž (zatím nezjištěné totožnosti) i přes veškerou snahu zdravotníků svým zraněním na místě podlehl. Celou věc šetří na místě kriminalisté územního odboru Domažlice," uvedla mluvčí policistů Eva Červenková. Muže se stále nepodařilo ztotožnit, nařízena byla soudní pitva.

Obdobnou situaci řešili hasiči po jedné hodině odpolední v lesích jižně od Vítkovic na Klatovsku. "Tentokrát bylo osobní vozidlo zaklíněné mezi stromy. Jednu osobu jsme vyprostili a předali ZZS. Dále jsme zajistili automobil proti požáru," dodal Petr Poncar.

Náhodný svědek havarované vozidlo našel i s mužem, který nejevil známky života. "Následně policisté zjistili totožnost devětašedesátiletého muže z Plánicka. Přivolaný koroner neshledal cizí zavinění a u zemřelého byla nařízena zdravotní pitva," uvedla mluvčí policie Dana Landmanová.

Po příjezdu ZZS na místo byly u muže zjištěny zjevné známky smrti. "Pravděpodobně nedošlo k zavažnému traumatu, ale příčinou dopravní nehody byla závažná zdravotní indispozice," dodala Mária Svobodová, mluvčí ZZSPK.

Foto: ilustrační


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte