Novým trenérem Viktorky je Adrián Gul’a. Klubu se upsal na dva a půl roku

18.12.2019 11:38     18.12.2019 11:50

Kouč se týmu ujme 6. ledna na startu zimní přípravy. Čtyřiačtyřicetiletý trenér vedl během podzimu reprezentační výběr Slovenska do 21 let.

Gula

Intenzivní jednání vedl plzeňský fotbalový klub v uplynulých hodinách nejenom s novým trenérem, ale i Slovenským fotbalovým svazem, neboť Adrián Guľa byl trenérem slovenského národního týmu do jedenadvaceti let.

"Jsem velmi rád, že se nám podařilo vše uzavřít ještě před Vánoci a můžeme fanouškům i veřejnosti představit nového trenéra Viktorie Plzeň, kterým bude Adrián Guľa,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

"Jeho práci jsme sledovali delší dobu a musím přiznat, že se nám velmi zamlouvala. Po odchodu Pavla Vrby pro nás tedy bylo jeho získání jasnou prioritou a jsem rád, že jsme se v poměrně krátké době domluvili na spolupráci,“ dodal.

"Adriánovi přeji, aby se mu ve Viktorii dařilo a rovněž se těším na spolupráci,“ sdělil prezident klubu Tomáš Paclík.

Před hráče Viktorie předstoupí Adrián Guľa poprvé na startu zimní přípravy v pondělí 6. ledna.

"Těším se na novou výzvu i na skvělou atmosféru v Doosan Areně. V minulosti jsem viděl několik zápasů Viktorky a fanoušci byli vždy vynikající. Budeme jim chtít dělat co nejvíce radosti,“ řekl nový trenér Viktorie.

Vánoční svátky hodlá kouč strávit s rodinou doma na Slovensku a částečně i v zahraničí, již nyní však v hlavě přemýšlí nad startem přípravy. "Přiznávám, že mám plnou hlavu fotbalu a společně s vedením i mými asistenty intenzivně řešíme vše tak, abychom byli na začátku ledna stoprocentně nachystáni a mohli začít naplno pracovat,“ uzavřel nový trenér.

Společně s Adriánem Guľou přichází i noví členové realizačního týmu. Konkrétně jde o asistenta Mariána Zimena, videoanalytika a hráčského skauta Ladislava Kubalíka a kondičního specialistu Martina Kojnoka. Součástí trenérského štábu bude nadále jako asistent Marek Bakoš a nově Matúš Kozáčik, který bude mít na starosti brankáře Viktorie.

Adrián Guľa začal s trénováním již ve 34 letech. Trenčín dovedl k postupu do nejvyšší soutěže, v sezoně 2016/2017 získal mistrovský titul se Žilinou, kdy se stal i slovenským Trenérem sezony. Zahrál si s klubem evropské poháry a od roku 2018 vedl národní tým Slovenska do 21 let.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT