Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

První vlna ochlazení přijde o víkendu! Nová týdenní předpověď

08.11.2013 7:02

Do našeho regionu přichází ochlazení. Zatímco v pátek jsme ráno naměřili i okolo 11 stupňů, v přístích dnech už takové hodnoty nenaměříme ani během odpoledne. Ve vyšších polohách už bude sněžit. 

SDC13703

Meteorologové vydali novou týdenní předpověď, která platí od pátku 8.listopadu až do příštího pátku 15.listopadu. Čeká nás postupné ochlazování. Teploty klesnou přes den pod 10 stupňů. V příštím týdnu by se mohly pohybovat jen okolo 5 stupňů a v noci bude mrznout. Ve vyšších polohách se dostaví sněžení.

Na Šumavě v průběhu posledních několika dnů hned dvakrát sněžilo, sníh se ale neudržel. Podle nové předpovědi se ale už začíná ochlazovat a na naše území přichází studená fronta. Výraznější sněžení by se na horách mohlo objevit v příštím týdnu.

"Nad Saskem se bude vlnit studená fronta, která při svém pozvolném postupu k východu začne během pátku částečně ovlivňovat počasí na severozápadě Čech. Za zvlněnou studenou frontou, která bude v sobotu postupovat přes naše území k východu, k nám začne proudit studený vzduch od severozápadu až severu," informuje ČHMÚ s tím, že studený vzduch k nám bude následně proudit i v dalších dnech.

V pátek bude oblačno až polojasno, na horách by mělo být mraků víc a ty se postupně rozšíří i na další místa regionu. Nejvyšší teploty se ale odpoledne dostanou ještě mezi 13 až 17 stupňů.

V sobotu nás čeká klasické podzimní počasí. Bude zataženo nebo oblačno a na většině území bude pršet nebo se objeví alespoň přeháňky a už se také ochladí. Odpoledne se teploty dostanou jen mezi 7 až 11 stupňů.

Ochlazení bude pokračovat také v neděli, kdy se k oblačné obloze a přeháňkám přidají teploty jen do 9 stupňů a na horách bude postupně sněžit.

Vyhlídky na příští týden žádné zlepšení nepřináší...

Podobné to bude také v příštím týdnu. V pondělí bude oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky, které budou v polohách nad 600 metrů nad mořem sněhové. V noci už klesnou teploty místy až k minus 2 stupňům, přes den se dostanou maximálně na 8 nad nulou.

Od úterý do pátku pak bude oblačno až zataženo, od západu postupně s občasným deštěm nebo přeháňkami, které budou od 700 metrů nad mořem sněhové. Přechodně by ale mohlo být také polojasno. Při vyjasnění klesnou teploty v noci k minus 3 stupňům, i při zatažené obloze se ale budou pohybovat kolem nuly. Přes den naměříme nejvyšší teploty mezi 3 až 8 stupni, nejtepleji by mohlo být v úterý, kdy se sem tam dostanou hodnoty i na 10 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT