Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Popelnice jsou přeplněné. Firmy odváží tuny odpadků

28.12.2010 18:26

Každoročně se o vánočních svátcích plní popelnice. Situace trvá až do Silvestra, potom se začnou u popelnic zase hromadit vánoční stromky. Největší plzeňský obvod odvezl jen během dvou dnů desítky tun odpadu.

P1011118
P1011118P1011124P1011125

Vánoční svátky přináší také velké množství odpadků. Popelnice už se zaplňují před Vánocemi, kdy lidé provádějí poslední úklid, další největší várka odpadků přichází s vánočními svátky.

Své o tom ví i největší plzeňský obvod, plzeňská trojka. Během prvních dvou dnů po svátcích odvezl Městský obvod Plzeň 3 celkem 30 tun odpadu. „Jen v pondělí svozové firmy odvezly ze stanovišť separovaného odpadu téměř patnáct tun papíru a více než čtyři tuny plastů a nápojových kartonů,“ uvádí starosta obvodu Jiří Strobach. „Je to více než v ostatní dny roku, kdy evidujeme během jednoho svozového dne okolo deseti tun papíru a tři a půl tuny plastů. V povánočním týdnu je totiž odpadu mnohem více a hromadí se i mimo určené kontejnery,“ vysvětluje starosta a dodává, že během úterý 28.prosince bylo z kontejnerů odváženo i sklo, kterého bylo více než deset tun.

Další várka odpadků přijde s oslavami Silvestra. Potom se zase u popelnic budou hromadit vánoční stromky. Ty mohou lidé nechávat přímo u popelnic, o jejich odvoz se také každoročně starají jednotlivé obvody.

Plzeňská trojka odveze měsíčně kolem přes 80 tun papíru...

Už před několika dny obvod MO Plzeň 3 navýšil svoz separovaného odpadu. Chce zamezit černým skládkám přímo v ulicích Plzně. Plasty a nápojové kartony jsou vyváženy třikrát týdně - v pondělí, ve středu a pátek, svoz papíru probíhá v pondělí a ve čtvrtek a svoz skla v úterý.

Nově byly zavedeny hnědé kontejnery na bioodpad, které jsou během zimy vyváženy jedenkrát týdně.


Měsíčně obvod průměrně vyveze okolo osmdesáti tří tun papírů, čtyřiceti tun plastu, stejné množství skla a přibližně tunu nápojových kartonů. Dvakrát týdně obvod uklízí také černé skládky, které jsou často zakládány přímo v ulicích města. Za jeden svozový den bývá odstraněno až sedm tun odpadu z černých skládek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT