Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Rychtářka bude mít obří LED obrazovky! Už se instalují, FOTKY

30.07.2014 14:43

Parkovací dům Rychtářka v Plzni bude mít po mnoha letech slibované obří LED obrazovky. Očekávaný nárůst obsazenosti ale zatím nepřineslo ani omezení parkování v centru.

PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (2)
PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_fotoPD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (2)PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (3)PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (4)PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (5)PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (6)PD Rychtářka má nové LED tabule_QAP_foto (7)

Parkovací dům Rychtářka v Plzni bude mít konečně po letech fungování obří LED obrazovky, o kterých se mluví od začátku. Budou vysílat mimo jiné informace o parkování. Zatím to ale s obsazeností Rychtářky stále vázne. Nepomohl ani navigační systém ve městě, ani snížená cena v rámci oprav v centru města.

Obří plošina se ve středu objevila u parkovacího domu Rychtářka v Plzni. Po mnoha letech došlo na instalaci obřích LED obrazovek. "S těmi se počítalo už v rámci územního řízení. Trvalo to celé jedno volební období a teď to jde do finále," potvrdil QAPu náměstek primátor Miloslav Šimák.

Obrazovky budou vysílat kombinované spoty. "Půjde o kombinaci dopravních a komerčních ifnormací. Objeví se tam avízo, že jde o parkovací dům a bude tam i informace o tom, kolik je tam míst. Zároveň se tam budou vysílat informace komerčního charakteru," doplnil náměstek primátora. Obrazovky by se měly rozzářit v nejbližší době. "Nepředpokládám, že by to mělo mít dlouhou prodlevu."

Do Rychtářky nenahnala řidiče ani sleva, ani komplikace s parkováním v centru..

Město si od Rychtářky v počátcích slibovalo hodně. Především zklidnění dopravy v centru a dokonce padaly návrhy na uzavření nebo omezení průjezdu náměstím. To nakonec neprošlo.

Řidiči k parkování v Rychtářce přistupovali od začátku s velkým odstupem. Nejspíš i vzhledem k tomu, že původní parkoviště v lokalitě bylo zdarma. Dalším důvodem byla špatná orientace v domě. Nepomohlo ani instruktážní video o tom, jak vlastně v objektu parkovat a kde platit, které společnost Parking Plzeň zveřejnila před dvěma lety.

Nejspíš rekordní obsazenost obstaral Rychtářce duel FC Viktoria Plzeň proti Schalke 04 v rámci Evropské ligy v roce 2012. Tehdy byl dům obsazený z 90 procent a parkovaly tam skoro 4 stovky aut. Takového rekordu se ale nejspíš v blízké budoucnosti nedočkáme. Nejen, že při exkluzivních fotbalových utkáních je Rychtářka vyhrazená pro UEFA. Řidiče totiž zatím nepřesvědčily ani nejrůznější slevy. Od těch množstevních až po nejnovější zlevnění, kdy se od začátku května platí za první tři hodiny stání jen 5 korun. Obsazenost se zvedla jen o pár desítek aut.

Parkovací dům Rychtářka byl otevřený v červnu 2011, jeho stavba vyšla na čtvrt miliardy.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT