Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvúli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

02.06.2024 11:10

Region zasáhly bouřky!

Výstraha před bouřkami platí v celém Plzeňském kraji až do dnešní 20. hodiny

Do HC Plzeň přichází nový ředitel. „Jde nám o fanoušky,“ říká Emil Kristek

03.05.2017 17:07

Před několika měsíci oslovil Emila Kristka majitel plzeňského hokejového klubu Martin Straka. Teď tento věčný optimista, schopný manažer a obchodník nastupuje do vedení klubu. Jaké má plány?

emil kristek

Emil Kristek není v Plzni žádným nováčkem. Ač je z Českých Budějovic, bere Plzeň jako svůj druhý domov. Působil už jednou v Plzni na hokeji, pracoval pro Viktorku Plzeň, dlouhou dobu svého života strávil u Klokanů v Praze. „Plzeň je pro celou naší rodinu druhým domovem, máme tady hodně moc přátel,“ usmívá se Emil Kristek. Od 1. května oficiálně nastoupil jako ředitel hokejového klubu.

Už jste v klubu před časem působil. To bylo ale v úplně jiné situaci. Přišel jste v roce 2009 do klubu, který na tom nebyl, alespoň, co se týče financí úplně růžově. Bylo to v době, kdy se dokonce mluvilo o konci hokeje v Plzni.

Všichni to tehdy vzali za správný konec, všichni jsme měli zájem, aby šel hokej v Plzni dál. A to se povedlo. Bylo to v době, kdy tady ani nebyl indián. Teď přicházím v době, kdy je hokejový klub, řekl bych, ve standardní kondici. Ale určitě je pořád, co zlepšovat.

A jak se vůbec tehdy do hokejového klubu v Plzni dostal indián?

Toho přivedl na svět bývalý vynikající hokejista Milan Tichý (pozn. red. tehdy sportovní ředitel klubu). Ten přišel s tímto nápadem, protože hrál v Chicagu. Akorát pořád jsme nemohli najít žádnou souvislost s Plzní a Martinovi se do toho moc nechtělo. A tenkrát to byla velká náhoda. V kanceláři ležela historická kniha Plzně a tam jsem našel fotky z osvobození Plzně. A ten voják, měl na rukávu logo indiána. A tak jsme si řekli, hele to má tedy velkou souvislost a zavedli ho.

Asi se ujal hodně rychle?

Já jsem tehdy měl zkušenost z Bohemky s prací s klokanem, tak jsem věděl, co se bude dít. A opravdu do dvou měsíců Plzeň ovládla indiánománie.

Co vás přesvědčilo znovu přijít. Působil jste doposud v BPA, nebyl jste spokojený?

Ne to vůbec, ne. Já v BPA stále působím, s tou prací jsem hodně spokojený a neodcházím od nich. Já u nich mám takový home office, mám spoustu partnerů i dlouhodobých, o které se budu dál starat. Ale před Vánoci mi zavolal Martin Straka a řekl mi, že by byl rád, kdybych se vrátil. Že on se chce věnovat sám jen té sportovní stránce a že musí řešit ekonomické a provozní záležitosti. Přiznám se, že jsem to dlouho zvažoval, jestli se vrátit nebo ne. Hlavně proto, že jsem v BPA opravdu spokojený. Nakonec jsem se se šéfovou BPA dohodl, že mohu působit tady v Plzni.

Vaše kariéra je tak trochu jako pohádka. Začínal jste prý v Budějovicích, byl jste ve Viktorce, když se povedlo dostat z 2. ligy nahoru, v Bohemce v době slávy, při vzkříšení plzeňského hokeje…

No je to tak trochu pohádka. Dělal jsem kustoda v Dynamo Budějovice myslím od roku 92 do 2000. Tu práci jsem měl hrozně rád. Nemohl jsem dospat rána, abych byl v kabině a pro hráče připravoval věci. Navíc jsem nově příchozím hráčům zařizoval bydlení, školky pro děti, aktivity pro manželky. A pak jsem se dostal do Prahy. Tehdy mi Jirka Novák řekl, jestli nechci jít do Bohemky. Já jsem se smál, já jsem nevytáhl paty z Budějovic a jít do Prahy? No ale pak jsem tam přijel a dostal desky se smlouvou.

Co budete mít v klubu na starosti, od kdy oficiálně nastupujete?

Od 1. května jsem oficiálně nastoupil do funkce ředitele, jsme zodpovědný za ekonomický, obchodní, marketingový a provozní úsek. Veškeré věci sportovního charakteru si řídí Martin Straka a Tomáš Vlasák.

Určitě vašim velkým úkolem bude přivést do klubu i více peněz?

Tak samozřejmě, musím zajistit hlavně ekonomiku, abychom udělali hodně peněz a přivedli třeba i nějakého kvalitního hráče. Na tom tedy už Martin pracuje. Tomáš Vlasák už si ze mě dělá legraci, jestli už ho můžou koupit. A já stále říkám, ještě počkejte. Ani nechci vědět, o koho jde. Protože oni by si mysleli, že já to povím.

Finance jsou tedy jasné, ale co dál plánujete?

Mým úkolem a úkolem mého týmu je přivést co nejvíce partnerů a také více lidí do ochozů. Chceme zvýšit návštěvnost, myslet hodně na fanoušky. Aby se lidem u nás líbilo. Začíná to od klobásy a piva, které si koupí před stadionem, přes čisté toalety, až po skvělou atmosféru. Máme hodně nápadů a hodně plánů. Nemyslím, že budeme vymýšlet nějaké obr produkce při zápasech, to se fanoušci bát nemusí. Víme, že si umí udělat skvělou atmosféru sami. Ale máme v plánu jim dát něco víc. Chceme, aby lidé měli svůj klub rádi, rádi k nám chodili a byli spokojení. Konkrétní věci se fanoušci včas dozvědí.

Fanoušci se na vás mohou obracet s nějakými podněty?

Vybral jsem si do svého týmu bývalého hokejistu Honzíka Heřmana, který skončil kvůli zranění. Ten má určitě blízko k fans, chtěl bych ho využít i pro tu komunikaci s fanoušky. Je jim věkově blíž, mluví jejich hokejovým jazykem.

Co čeká klub v nejbližší době?

Klub jede pořád, i když sezóna skončila. Teď je nejaktuálnější start prodeje permanentek, ten začíná 11. května. No a samozřejmě co se týče obchodu, marketingu, provozu, už naplno běží přípravy na září, na začátek sezóny.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství