Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Napadal muže a nakonec klad odpor i proti služebnímu psu

24.08.2015 18:57

Podnapilého agresora na Rokycansku zpacifikoval policejní pes. Druhý, agresorem napadený muž byl převezen záchrannou službou k dalšímu ošetření.

Vozidla-PCR-05

V neděli ve večerních hodinách zakročovali policisté u autobusového nádraží v Rokycanech. Po oznámení v inkriminovanou dobu policisté byli svědky fyzického napadení, kdy jeden muž klečel na druhém a pokoušel se ho udeřit pěstmi.

Policisté muže ihned vyzvali, aby svého jednání zanechal, ale agresor v útoku stále pokračoval. V té chvíli přišel na řadu čtyřnohý policejní parťák jménem Urs, který na povel psovoda zakročil. Agresor se ale neustále snažil druhého muže napadat a odpor kladl i vůči služenímu psu.  Nakonec byl muž zpacifikován, policisté využili svého oprávnění a použitím donucovacích prostředků v podobě hmatů a chvatů nasadili muži pouta a zajistili jej.

"Po ztotožnění útočníka policisté zjistili, že se jedná o 39letého muže z Rokycanska. Starší 54letý muž byl převezen záchrannou službou k ošetření," informovala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Provedené orientační dechové zkoušky u obou mužů přesáhly hodnoty přes dvě promile alkoholu v dechu.

"Další spojené úkony s touto událostí budou následovat. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení Rokycany pro podezření ze spáchání trestného činu proti životu a zdraví a trestného činu proti pořádku ve věcech veřejných," doplnila Kroftová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT