Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Strážníci zasahovali v klubu v centru Plzně. Teprve čtrnáctiletí pili alkohol proudem

14.03.2022 14:44

Rušení nočního klidu a alkohol u nezletilých řešili v noci z pátku 11. března na sobotu plzeňští strážníci v jednom z hudebních klubů v centru města. Tu samou noc u klubu zasahovali také záchranáři.

Klub v centru_MPP

Hlídky původně na místo vyrazily kvůli hlasité hudbě, v klubu však strážníky upoutalo chování skupinky mladých, která popíjela alkohol. „Strážníci zjistili, že jde o chlapce a děvčata ve věku od 14 do 16 let. U každého z nich provedli dechovou zkoušku. Nejvyšší naměřená hladina alkoholu v dechu činila 1,21 promile, o něco méně nadýchal nejmladší 14letý chlapec, a to 1,15 promile. Podnapilou mládež si přišli vyzvednout zákonní zástupci,“ uvedla mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Rušením nočního klidu se bude zabývat správní orgán centrálního obvodu a případy zakázané konzumace alkoholu nezletilých osob budou oznámeny orgánu sociálně právní ochrany dětí.

O pár desítek minut později dorazili ke stejnému hudebnímu klubu také záchranáři. „Strážníci městské policie jim do péče předali zraněného 31letého muže, který zůstal po potyčce s jiným mužem ležet na chodníku. Zranění v obličeji strážníci muži před příjezdem záchranářů prvotně ošetřili,“ dodala mluvčí.

 

foto: MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT