QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Z převrácené cisterny vytekla asfaltová emulze – FOTKY

18.07.2022 11:46     18.07.2022 13:24

Dopravní nehoda cisterny na Klatovsku zaměstnává všechny složky integrovaného záchranného systému. Z převrácené cisterny vytekl náklad do příkopu.

cisterna na boku_Klatovsko_HZSPK (3)

K dopravní nehodě cisterny došlo v pondělí 18. července u obce Žďár na Klatovsku. „V 10:56 se stala dopravní nehoda tažené cisterny převážející asfaltovou emulzi na silnici č. 186 u obce Ždár okres Klatovy. Přívěs skončil mimo silnici v příkopu, náklad vytekl do příkopu,“ uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček.

„Šestačtyřicetiletý muž z obce na Tachovsku řídil nákladní vozidlo s cisternou, kde převážel tekutý asfalt, došlo k převrácení cisterny do silničního příkopu a k vytečení asfaltu do příkopu. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem,“ uvedla Dana Ladmanová, mluvčí policie.

„Hasiči na místě zahradili příkop a tím zamezili rozlévání asfaltové emulze. O mimořádné události byl informován odbor životního prostředí,“ řekl Holeček a dodal: „Na místě jeřáb HZS, který po šetření dopravní nehody bude provádět vyproštění cisterny.“

Momentálně na místě probíhá vyprošťování cisterny. „Dopravní nehoda byla došetřena a nyní probíhá vyprošťování cisterny. Komunikace bude zhruba na 1 hodinu uzavřena,“ informuje aktuálně Michal Holeček.

„Policisté na místě řídí dopravu kyvadlově. Policisté dopravní nehodu dále šetří,“ dodala Ladmanová.

 

foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT