Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Tragická nehoda na Šumavě: spolujezdkyně svým zraněním na místě podlehla

21.02.2022 11:53     21.02.2022 17:17

V Kašperských horách došlo před polednem k tragické dopravní nehodě. Řidička se dostala na zasněžené vozovce do smyku a narazila do stromu. Spolujezdkyně na zadním sedadle utrpěla vážná zranění, kterým na místě podlehla.

Kašpeky_řidička_ZZS

V pondělí 21. února došlo v Kašperských horách na úrovni hřbitova ve směru na Sušice k tragické dopravní nehodě.

"V 11.50 hodin na komunikaci ve směru na Sušici řídila sedmatřicetiletá cizinka vozidlo značky Ford SMAX. Při průjezdu zatáčkou řidička nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace, kde se nacházel čerstvě napadaný sníh, ve smyku vjela mimo komunikaci a přední částí vozidla narazila do vzrostlého stromu," popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Při dopravní nehodě utrpěla dvaačtyřicetiletá cizinka sedící ve vozidle na zadním sedadle velmi vážná zranění. "Kriticky zraněná žena i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehla. Spolujezdkyně, tři ženy cizinky, vyšetření odmítly a byly bez viditelných zranění ponechány na místě," doplnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Provedená dechová zkouška byla u řidičky s negativním výsledkem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva. Odhadnutá hmotná škoda 120 tisíc korun.

"Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," uzavřela Dana Ladmanová.

Kašpeky_řidička_ZZS_2

 

foto: ZZSPK, HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT