Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni přibydou strážníci! Městská policie rozjela další vlnu náboru

06.10.2014 11:04

Další vlnu náborů rozjíždí Městská policie Plzeň. Zájemce čekají psychotesty i fyzické prověrky. První z nově přijatých strážníků se dostanou do ulic na začátku příštího roku!

Jakub Mencl, mistr světa v kickboxu

Městská policie v Plzni za poslední roky navýšila stav o desítky nových strážníků. V řádu několika měsíců jich bude zase o něco víc. Rozjelo se totiž další kolo náborů. Uchazeči mají před sebou řadu testů a zkoušek. Následný zhruba tříměsíční kruz zakončí zkouškou na ministerstvu vnitra.

Počty strážníků v Plzni do několika měsíců opět narostou. Městská policie spustila další vlnu náborů. První z nových strážníků by se mohli na ulici objevit už v prvních měsících příštího roku. V současné době má Plzeň ve službě přesně 254 aktivních strážníků. Počty se za poslední roky zvedly o desítky strážníků a v budoucnu jich bude ještě víc.

Požadavky na strážníka jsou předem dané. Jednou z hlavních podmínek je trestní bezúhonnost, dovršení věku 21 let, maturita a hlavně tělesná a duševní způsobilost. Nové zájemce navíc čekají přísné testy. "Všichni absolvují fyzické testy, které se skládají například z běhu na čas, kliků a dalších speciálních cvičení. Musí projít lekařskými vyšetřeními, samozřejmě také psychotesty a čeká je i závěrečný pohovor," popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová. 

Ani pak ale není ještě takzvaně "vyhráno". Následně uchazeči projdou speciálním kurzem. "Jedná se o kurz, kdy získávají potřebné znalosti a je zakončení zkouškou na Ministerstvi vnitra české republiky. Kurz trvá zhruba tři měsíce," dodává mluvčí strážníků. Teprve pak se objeví noví strážníci v ulicích Plzně. Odhadem to bude zhruba v prvním čtvrtletí příštího roku.

Současná vlna náborů potrvá až do 17. října. Do tohoto data se mohou zájemci hlásit na ústředí strážníků v Perlové ulici v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT