Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Kařezu explodoval sud v kamionu, tři auta havarovala i u sjezdu na Olympii - FOTKY

08.12.2020 18:46     08.12.2020 21:28

IZS zasahovaly u dvou dopravních nehod na dálnici D5 ve směru na Rozvadov. Jedna se stala na 73km, další na 45,5km. V druhé případě bylo místo nehody delší dobu neprůjezdné.

nehoda dálnice D5a
čekov kamion exploze.1jpgčekov kamion explozečekov kamion exploze1nehoda dálnice D5nehoda dálnice D5anehoda dálnice D5bnehoda dálnice D5c

U nehody na 45 km byla doprava odkláněna na sjezdu na Cerhovice, zpět na dálnici šlo najet u Mýta na 50,5 km. Došlo k požáru kamionu, který vezl lithiové baterie v sudech. Jeden sud explodoval, další hořely. "V souvislosti s touto událostí došlo k dopravní nehodě, kdy za kamionem jela žena ročník 1992 s vozidlem Škoda Superb, za ní muž ročník 1973 s vozidlem Toyota Avensis. Muž dle všeho nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem a došlo ke střetu. Policisté u obou řidičů provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková. Žena byla transportována do FN Lochotín s lehčími zraněními.

Hasiči z místa nehody odvezli nebezpečné sudy. "Rizikové sudy byly zapěněny a přeloženy na náš nákladní kontejner a odvezeny," dodal k nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na 73km dálnice D5 se stala dopravní nehoda se zraněním, srazila se tu dvě osobní vozidla a jedno nákladní. Objízdná trasa nebyla stanovena, místo bylo průjezdné jedním jízdním pruhem. "Žádáme řidiče, aby místem dopravní nehody projížděli s maximální opatrností a dbali pokynů policistů," prosí mluvčí policie Ivana Jelínková a dodává, že dle prvotního šetření vyplývá, že vozidlo tovární značky Mercedes Benz sprinter jel ve směru od Prahy na Rozvadov, ročník řidiče vozidla 1974. Řidič dle všeho nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla a stavu vozovky a narazil do před ním jedoucího vozidla tovární značky Renault, který řídil muž ročník 1990. Alkohol u obou řidičů vyloučen provedeními dechovými zkouškami.

Hasiči museli vyprostit jednu osobu z auta hydraulickým náčiním. "Vezeme 2 zraněné - muže r. 1990, ženu r. 1979- oba pacienti jsou transportováni do FN Lochotín se středně těžkými zraněními," uvedli záchranáři.

V souvislosti s touto dopravní nehodou se začaly tvořit kolony a došlo k další dopravní nehodě. Tentokrát nákladní automobil tovární značky Iveco, ročník řidiče 1986, narazil do před ním jedoucím vozidlem tovární značky Citroen, který řídila žena ročník 1979. I tentokrát byl alkohol vyloučen dechovými zkouškami.

Přesnými příčinami obou dopravních nehod se zabývají policisté z dálničního oddělení ve Svojkovicích.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte