Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Víkend v Plzni: Opilci, bezdomovci, napadení i vykradená trafika- FOTO

08.01.2018 13:08

Opilí bezdomovci se usadili v hale autobusáku, další se váleli na ulici, celostátně hledaný Slovák v křoví, vykradená trafika, opilý druh napadl družku...tak to je bohužel obrázek víkendové Plzně.

208017_9
208017_12207908_4208017_3208017_4208017_9

Na autobusovém nádraží přímo v hale se usídlila partička bezdomovců. „Zatímco se část partičky dostatečně bavila, jeden z mužů usnul. Po příjezdu ho hlídka probudila.  Z haly se mu nechtělo odejít, začal vyvádět a strážníky slovně napadat. Byly proti němu využity donucovací prostředky,“ popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Když strážníci muže vyváděli, který byl tak opilý, že neustále padal, vložil se do celé záležitosti ještě další bezdomovec. Na záchytce nakonec skončil 45letý Slovák.

Skvrňanští strážníci nalezli v neděli pohřešovaného muže ze Slovenska. Vysláni byli na místo k spícímu bezdomovci, a to do ulice Karla Steinera.

„Strážníci muže, který v místě skutečně pospával a měl kolem sebe dost velký nepořádek, vzbudili. Při následném prověřování vyšlo najevo, že se šestačtyřicetiletý muž původem ze Slovenska nachází v policejních evidencích na seznamu pohřešovaných osob,“ popsala Jana Pužmanová.

Borští strážníci zadrželi v noci z pátku na sobotu dvojici podezřelých mladých mužů, kteří se měli vloupat do trafiky na parkovišti u obchodního domu na Borech. Celou záležitost teď šetří PČR.

Plzeňským policistům předali strážníci městské policie i další případ, a to napadení ženy na Borech.

„Hlídku městské policie oslovila několik minut před půlnocí žena, která měla být podle ní napadena svým druhem, se kterým sdílí svou domácnost a nemělo to být poprvé.  V obličeji měla žena viditelné šrámy a krvavé podlitiny,“ uvádí Pužmanová s tím, že agresor i napadená žena byli pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u nich prokázala přítomnost 1,98 a 1,72 promile.

Namol opilého muže sbírali strážníci městské policie v pátek odpoledne ze země na rušné Klatovské třídě. Muž nadýchal skoro 2,5 promile. Šlo o strážníkům dobře známého bezdomovce. Muž skončil na záchytce.

V sobotu převáželi na záchytku strážníci také třiašedesátiletého Plzeňana, který se povaloval v silnici v Macháčkově ulici. Navíc se strážníci museli také postarat o jeho psa.

Foto: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte