Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Kontroly odrazují některé hosty, říká personál plzeňských hospod

03.11.2021 10:00

Od pondělí 1. listopadu musí obsluha v podnicích kontrolovat bezinfekčnost u všech příchozích hostů. Jak se s tím v restauracích vypořádali a ubyli návštěvníci? Ptali jsme se v restauracích v centru Plzně.

210415_Zahradka_restaurace_covid_1

„U vstupu do hospody kontroluji každého, kdo přijde. Pokuta je pro mě 10 000 tisíc, pro majitele je to ještě více. Nemůžu si to dovolit, takže i když se mi to nelíbí, nemám na vybranou,“ uvedl personál kontrolující u vstupu v plzeňské Restauraci 12. Tato odpověď zazněla nejčastěji v podnicích při otázce, zda kontrolují všechny příchozí hosty.

V restauracích už zaznamenávají po zavedení přísnějšího opatření první rozdíly.

„Zatím se to u nás těžce srovnává, je to teprve pár dní od zavedení opatření, ale už teď zaznamenáváme rozdíly. Určitě u nás spoustu známých tváří chybí, jsou to ti, u kterých jsme věděli, že se nechtějí očkovat a přijde jim zbytečné si kvůli pivu kupovat pravidelně antigenní test. Naštěstí k nám ale lidí chodí pořád dost, například na dnešní večer máme skoro plnou rezervační knihu,“ sdělili v restauraci Lékárna na plzeňském náměstí.

Úbytek už zaznamenaly další restaurace v centru.

„Oproti minulému týdnu je u nás přibližně o 30 % méně zákazníků, ti co přijdou, většinou potvrzení o bezinfekčnosti předloží, pokud ne, bohužel ho nemůžeme obsloužit, ale rádi mu nabídneme jídlo nebo pití s sebou,“ uvedl personál v restauraci U Salzmannů.

Poloviční návštěvnost je oproti minulému týdnu například i v restauraci U Mansfelda, kde obvykle bývalo velice rušno.

Hosty ve většině hospod a restaurací nechají usadit a poté se jich zeptají na doklad o bezinfekčnosti. V některých případech kontrolují přímo u vstupu do podniku. Většina hostů je na to připravená a potvrzení o bezinfekčnosti ochotně předloží. Těm, kteří negativní test nebo potvrzení o očkování nepředloží, obsluha nabídne jídlo nebo pití s sebou. Vládní nařízení zakazuje obsloužit hosta, který se neprokáže u stolu, pokud ale chce pivo nebo jídlo s sebou, obsluha mu vždy ráda vyhoví.

„Hospody a restaurace to zase odnesly, spoustu lidí si radši zajde na jídlo do fast foodu nebo na kebab, protože se nechtějí očkovat a tam to po nich nikdo nevyžaduje,“ uvedla provozní malé hospody nedaleko centra Plzně.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte