QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž si chtěl zatopit v karavanu. Při požáru mu zachránila život policejní hlídka

10.12.2021 15:09

Dobřanští policisté v noci 9. prosince zachránili život šedesátiletému muži, který dle zjištěných informací způsobil požár zapálením hořáku na propanbutanové láhvi.

Hořící karavan_foto PČR
Hořící karavan_foto PČRHořící karavan_foto PČR_2Policisté zachránili muže při požáru_PČR

Ve čtvrtek 9. prosince prováděla v Dobřanech hlídka policistů okolo desáté hodiny večer kontrolu dodržování veřejného pořádku. V Nádražní ulici všimla požáru malého obytného přívěsu, který byl zaparkován na parkovišti poblíž nádraží. Hlídka se okamžitě rozjela ke karavanu, z jehož dveří již šlehaly plameny. Nedaleko tohoto vozidla zpozorovali kolegové na zemi muže, na kterém hořelo oblečení v dolní polovině těla. Vedle něj ležela na zemi propanbutanová láhev, jejíž obal rovněž hořel.

„Policisté nezaváhali ani na okamžik a začali muže hasit. K hašení vzplanutého oděvu, propanbutanové láhve i karavanu použili služební hasicí přístroj. Prvotně se jim karavan podařil uhasit, vzápětí však začal opět hořet a požár nabíral na své intenzitě. Jelikož se dle slov zraněného muže v karavanu nacházela ještě jedna propanbutanová láhev, odnesli policisté zraněného do bezpečné vzdálenosti z důvodu nebezpečí exploze. Policisté přitom přivolali lékařskou pomoc i hasiče. Po prvotním ošetření byl muž převezen do nemocnice. Na následném uhašení požáru se podíleli hasiči z Dobřan a Přeštic,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje určil jako předběžnou příčinu požáru nedbalost při používání plynového vařiče. Šedesátiletý muž totiž uvedl, že si uprostřed karavanu zapálil hořák na propanbutanové láhvi, aby si přitopil. Na základě dechové zkoušky policisté zjistili, že byl muž pod vlivem alkoholu.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24