Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Sníh ráno překvapil řidiče. Bouralo se celý den - FOTKY

10.03.2021 8:15     10.03.2021 18:49

Řidiči osobních i nákladních aut zřejmě zapomněli na zasněžených silnicích sundat nohu z plynu a dbát zvýšené opatrnosti. Od ranních hodin záchranné složky řešily nehody po celém regionu.

nehoda losiná nehoda losiná
nehoda losinánehoda losina 1nehoda losina 2nehoda losina 3nehoda prísovnehoda Příšovnehoda nalzovske hory 1nehoda nalzovske hory

Motoristy možná ráno překvapil sníh na silnicích Plzeňského kraje. V noci ale klesají teploty pod nulu a řidiči ještě musí počítat s tím, že se může na silnicích objevit sněhová pokrývka.

Nehoda nákladního vozidla na silnici 19340 u obce Hradec v okresu Plzeň-jih komplikuje provoz už od 5:20 hodin. Silnice je neprůjezdná, nákladní auto je v příkopu. Další nehoda nákladního auta se stala v Babinské ulici v Plasích, kde probíhá vyšetřování.

Autobus s osobním autem se srazil na silnici 2051 v obci Všeruby, naštěstí nedošlo ke zranění osob.

Ráno se stala nehoda u Nalžovských Hor. "Řidič ročník 1975 z Horažďovicka jel s nákladním vozidlem značky Iveco. V 7.15 hodin jel ve směru od Horažďovic na Klatovy a projížděl obcí Nalžovské Hory. Na komunikaci I. třídy číslo 22, kde se nacházela slabá vrstva sněhu, se dostal s vozidlem do smyku a mimo komunikaci narazil do stojícího nákladního vozidla s připojenou cisternou a do dodávky jedoucí před ním," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

S uzavřeným jedním jízdním pruhem počítejte na silnici 117 u obce Cheznovice, nákladní auto je v příkopu. S komplikacemi v tomto úseku počítejte až do 12:00 hodin.

S omezením počítejte také na silnici 26 u obce Kyšice, v ulici K Prokopávce v Plzni nebo v ulici Třemošenská v Horní Bříze.

Policisté vyjížděli za dnešní ráno k 16 dopravním nehodám, které byly bez zranění, a jejich společným jmenovatelem bylo nepřizpůsobení jízdy aktuálním povětrnostním podmínkám. "V souvislosti s nehodami připomínáme řidičům, aby v této přechodné době mezi zimou a jarem, kdy je počasí proměnlivé s velkými výkyvy teplot, byli za volantem velice obezřetní, svou jízdu a rychlost přizpůsobili aktuálním povětrnostním podmínkám a svým schopnostem. Mějte na paměti, že se zima může opět přihlásit o slovo, a proto buďte na svých cestách opatrní," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Další nehoda se stala dopoledne kolem 11. hodiny za Losinou u odbočky na Nezvěstice. Střetla se zde 2 auta, jedno skončilo v příkopu. Nehoda byla bez zranění a úniku provozních kapalin.

"V křižovatce tvaru T dával řidič osobního automobilu Citroen C4 přednost protijedoucímu vozidlu a chtěl s vozidlem odbočit vlevo na silnici I/19. Za nim přijelo další osobní auto Škoda Octavia, jehož řidič zezadu narazil do zadní části Citroenu," popsala nehoda Veronika Hokrová. Škoda Octavia nakonec skončila v příkopu. Při nehodě došlo ke zranění osob.

Kolem půl třetí odpoledne se na na silnici 20/I u odbočky na Příšov střetlo osobní vozidlo s dodávkou. Nehoda byla naštěstí bez zranění.

FOTO: HZSPK

 

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT