Na narozeninové oslavě museli zasahovat policisté

16.11.2020 18:17

V sobotu, 14. listopadu před desátou hodinou večerní prověřovala hlídka městské policie telefonické oznámení ve Vrbovecké ulici. Po příjezdu policisté zjistili, že jde o narozeninovou oslavu. 

Návrh bez názvu-4

V sobotu veřer zadržela městská policie Plzeň čtveřici náctiletých ve věku 16ti až 18ti let. Posedávali na lavičce v parku, přičemž porušovali mimo jiné řadu vládních opatření. "Kromě omezení vycházení, nedodržovali povinnost mít zakrytá nos a ústa, porušovali ještě zákaz shlukování, navíc vzniklo podezření, že konzumovali alkohol.  Tomu, že někdo na místě popíjel, nasvědčovaly láhve kolem nich. O všech zákazech celá skupinka věděla, přestupků si byla vědoma, ale chtěla oslavit narozeniny s přítomným kamarádem," říká tisková mluvčí policie Jana Pužmanová.

"Dechová zkouška, kterou všichni podstoupili, měla u každého pozitivní výsledek. Šestnáctileté dívky nadýchaly přes 0,3 promile,  jejich o rok starší kamarád pak 0,75 promile a  u nejstaršího z nich  se přístroj zastavil na hodnotě 0,81 promile. Osoby mladší 18ti let si museli vyzvednout jejich zákonní zástupci. Záležitost bude řešit správní orgán a případy nezletilých pod vlivem alkoholu budou odeslány jako poznatek orgánu sociálně právní ochrany dětí," doplňuje informace Jana Pužmanová, tisková policejní mluvčí.

 

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT