Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kontroly řidičů v Plzni nabírají na obrátkách! A jen tak neskončí...

27.05.2014 12:32

Na policejní hlídky u silnic by si řidiči v Plzni měli zvyknout. V těchto dnech se s kontrolami doslova roztrhl pytel a budou pokračovat. V hledáčku jsou opilí řidiči i silniční piráti s nohou na plynu!

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

Policejní kontroly na silnicích v Plzni přibývají a jen tak nejspíš neustanou. Už před časem dokonce ministerstvo vnitra potvrdilo, že policisté se zaměří na opilé řidiče i šoféry pod vlivem omamných látek. V Plzni už v posledních dnech kontroly zpřísnily a mimo jiné se zaměřily právě na opilce za volantem i na silniční piráty a na rychlost.

Nehod pod vlivem alkoholu, ale také běžně odhalených řidičů, kteří řídí po požití alkoholu nebo drog přibývá. Policie v Plzni v posledních dnech rozjela doslova sérii kontrol a dopravně bezpečnostních akcí přibývá. Tentokrát se v Plzni dopravní hlídky zaměřily právě na odhalování alkoholu. "Dopravně bezpečnostní akce byla zaměřená na dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných omamných a návykových látek před a během jízdy. Celkem bylo zkontrolováno 40 řidičů a odhaleno 28 přestupků, z toho u jednoho řidiče bylo zjištěno požití alkoholických nápojů," potvrdila QAPu mluvčí policie Hana Štefflová.

Krom jiného se ale policisté opět zaměřili i na rychlost a dodržování dalších pravidel silničního provozu.

Kontroly sílí! Minulý týden byly pod drobnohledem v Plzni křižovatky...

Už během minulého týdne proběhlo několik dopravně bezpečnostních akcí a hned dvakrát se policisté v Plzni zaměřili na křižovatky. Kontrolovali, zda řidiči nejezdí na červenou a také rychlost. Například v pátek padlo nejvíc pokut za příliš rychlou jízdu. "Nejčastěji byli pokutováni řidiči, kteří nerespektovali zákonem stanovené rychlostní limity. Celkem 32 řidičů jelo rychleji, než je u nás povoleno," doplňuje mluvčí policie.

Kontroly ale ani zdaleka nekončí. "V obdobných akcích budou policisté pokračovat," uzavírá Hana Štefflová.

Řidiči by si měli dávat pozor i na měření rychlosti ze strany strážníků. Seznam míst, kde v tomto týdnu strážníci s radarem v Plzni "zakotví", najdete v článku Nohu z plynu! Strážníci v Plzni znovu měří rychlost .

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT