QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý teenager za volantem auta ohrožoval chodce na Vinicích

19.07.2017 15:36

Teprve sedmnáctiletý mladík sednul za volant auta a vydal se na "spanilou" jízdu po Vinicích. Aby toho nebylo málo, měl v sobě skoro 1 a půl promile. Jízdu ukončili strážníci.

IMG_0330

Na tísňovou linku městské policie v Plzni se orbátili svědci, kteří zběsilou jízdu mladíka viděli. Na místo tak okamžitě vyrazila hlídka strážníků.

"Hlídka městské policie ho zastavila za volantem motorového vozidla na cestě vedoucí do ulice Na Chmelnicích. Předtím měl podle přijatého oznámení svou jízdou ohrožovat kolemjdoucí v ulici Pod Sylvánem. Při kontrole byl z dechu mladíka, který by v listopadu oslavil osmnáctiny, cítit alkohol," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Mladík strážníkům skutečně potvrdil, že popíjel. Jenomže přiznal jen jedno pivo. Na místo následně dorazili i státní policisté a konečný výsledek dechové zkoušky na jedno pivo moc nevypadá. "Přivolaná hlídka Policie ČR pak u něj provedla dechovou zkoušku, jejímž výsledkem byla naměřená hodnota 1,47 promile alkoholu. Případem se dál zabývají státní policisté," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT