Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Památkáři se chystají do Inwestu

25.05.2011 7:16

Právě ve středu 25. května se plzeňští památkáři chystají na prohlídku kulturního domu Inwest, u kterého bylo zažádáno o zařazení mezi památky. V kulturáku už se ale bourá a investor hledá výmluvy na stavební práce.

divadlo MH 007

Ve středu 25. května se vypraví památkáři spolu s architektem Inwestu Miroslavem Hrubcem do KD Inwest, aby posoudili, zda stavba patří mezi památky nebo ne. Investor už začal s pracemi na Divadle Miroslava Horníčka i přesto, že to nemá povolené.

Pavel Domanický z Památkového ústavu Plzeň vyrazí spolu s architektem Miroslavem Hrubcem na prohlídku Inwestu. "Jsme rádi, že s námi jde pan architekt Hrubec, který o stavbě ví asi nejvíce, protože nás jistě upozorní na drobnosti, které bychom mohli přehlédnout," vysvětluje Pavel Domanický.

Pokud by Inwest byl uznán kulturní památkou, nemohl by jej investor Amadeus Real zbourat, což má v plánu už do konce letošního roku. Proč ale začal s demolicí Divadla Miroslava Horníčka? Oficiálně kvůli havárii vody. "Divadlo bylo rekonstruováno před několika lety, tuším 2002, je v lepším stavu než zbytek Inwestu. Že zrovna tady došlo k nějaké havárii," komentuje Domanický zásah investora.

Pokud Inwest památkou nebude uznán, může ho investor zbourat. Ale pozor, se stavbou by mohl mít problém, protože se stavebním povolením to ještě není tak jasné a sdružení Kultura vítězí může stavbu ještě pěkně zkomplikovat. Může se tak stát, že Inwest bude zbourán ale stavět se nezačne. V centru Plzně bude tak prašná a oplocená plocha.

O demolici Divadla Miroslava Horníčka čtěte v článkuV Divadle M. Horníčka údajně praskla voda, žádná demolice

Na exklusivní fotografie z prvního dne demolice divadla se můžete podívat v článku Bourá se Divadlo Miroslava Horníčka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství