Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Březen bude nadprůměrně teplý! Nová měsíční předpověď do 30. března

03.03.2014 7:05

Také měsíc březen bude v regionu teplý a trápit by nás nemělo ani moc deště. Podle nové měsíční předpovědi do 30. března budou nadprůměrné teploty pokračovat.

Meteorologové přišli s novými výhledy ohledně počasí. Podle nové předpovědi až do 30. března nás čekají dál nadprůměrné teploty a málo deště. Nadprůměrně teplé budou hlavně první tři týdny období. V tomto týdnu musíme počítat i s oblačnou oblohou, o víkendu by ale mělo být převážně slunečno.

"Nynější charakter počasí s převážně nadprůměrnými teplotami a malým množstvím srážek bude pokračovat. Předpokládáme, že teploty se během března od nynějších ranních kolem 0 °C a odpoledních až kolem 10 °C příliš lišit nebudou, neočekáváme tedy ani ochlazení, ani výraznější oteplení během následujících čtyř březnových týdnů. Z hlediska odchylek od normálu očekáváme první tři březnové týdny teplotně nadprůměrné, čtvrtý teplotně průměrný. Srážkově očekáváme příští čtyři týdny podprůměrné až průměrné, srážkový deficit se tak bude i nadále prohlubovat," informuje ČHMÚ.

V tomto týdnu nás čeká oblačno a teploty okolo 11 stupňů. Víkend by měl být slunečný a ještě se oteplí až na 15 stupňů.

Meteorologové vydali zároveň i novou týdenní předpověď a podle té nás čeká obloha většinou oblačná, až o víkendu bude především slunečno.

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Později se místy objeví slabý déšť. Přes den naměříme nejvýš mezi 8 až 12 stupni.

V úterý nás čeká zataženo až oblačno, místy občasný déšť a na horách by srážky mohly být i sněhové. V noci klesnou teploty nejníž k 1 stupni, přes den vystoupí nejvýš na plus 11.

Také ve středu bude oblačno až zataženo místy s deštěm a na horách se sněžením. Noční teploty se budou pohybovat okolo nuly, denní nejvýš okolo 11 stupňů.

Ve čtvrtek už by se oblačnost postupně během dne měla měnit na polojasnou oblohu. Přesto se ještě objeví dešťové srážky. Nejnižší noční teploty budou mezi 4 stupni až nulou, nejvyšší denní mezi 7 až 11 stupni.

Pátek bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy, jen ojediněle se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 3 a minus 1 stupněm, nejvyšší denní vystoupí na 12 stupňů.

Víkend by měl být jarní. Slunečná obloha a teploty až okolo 15 stupňů.

"Jasno až polojasno, přechodně místy až oblačno. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C," zní zatím výhledy meteorologů na období od soboty do pondělí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství