Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Ubytovny v regionu jsou pod dohledem! Policie rozjela několik razií

12.02.2014 7:03

Ubytovny po celém regionu jsou v posledních týdnem pod drobnohledem policie. Proběhlo několik kontrol a další budou pokračovat. Hledají se hlavně padělané doklady a lidé v pátrání.

akce drogy foto MP

Nechvalně proslulé ubytovny v regionu jsou znovu pod dohledem policie. V posledních týdnech proběhlo několik kontrol a některé z nich slavily úspěch. Kromě klientů zbytoven se policisté zaměřují i na samotný personál zařízení. Zatím kontroly odhalily 7 hledaných osob.

Naposledy byli v terénu policisté na Plzeňsku, kteří se zaměřili na ubytovny a podobná zařízení ve Stodu a jeho okolí. Speciální akce nesla krycí název Slavomír. "Toto opatření bylo zejména zaměřeno na odhalení nelegálně ubytovaných a pracujících cizinců, a to formou cílené důkladné kontroly ubytoven a dalších natipovaných objektů. Akce se celkem zúčastnilo 15 policistů, kteří zkontrolovali celkem 62 osob, jedno motorové vozidlo a 7 objektů. V průběhu realizovaného bezpečnostního opatření nebyl zjištěn žádný nelegálně ubytovaný či pracující cizinec," shrnul výsledky mluvčí policie Jan Koželuh.

Už zhruba před týdnem proběhla v rámci Plzeňského kraje jiná mimořádná razie a při té policisté byli úspěšní. "Policisté Odboru cizinecké policie plzeňského krajského ředitelství vypátrali celkem 7 hledaných osob. U dalších dvou cizinců byly nalezeny 2 hledané doklady totožnosti. V šesti případech se jednalo o cizince, na které bylo vyhlášeno pátrání pro účely soudních orgánů jejich domovských států. Sedmou hledanou osobou byl Čech, kterého hledali pražští kolegové," doplňuje výsledky krajské akce mluvčí policie Jana Tomková.

Razie se zaměřují i na personál ubytoven a veškeré dokumenty. "Policisté se věnovali také ubytovatelům. V průběhu akce bylo zjištěno možné protiprávní jednání ze strany jednoho z nich. Jelikož neměl umožnit policistům vstup do ubytovny a na požádání neměl předložit ke kontrole ubytovací knihu, bude jeho jednání šetřeno pro podezření ze spáchání správního deliktu. V případě správního řízení mu hrozí pokuta do výše 50 tisíc korun," uzavírá Jana Tomková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství