Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Podvodný e-mail chce peníze, jinak zveřejní intimní video

04.04.2019 21:24

Policisté v Plzeňském kraji zaregistrovali vlnu podvodných e-mailů, které se snaží od příjemců vylákat peníze. Pachatel k tomu využívá manipulativní techniky.

Policisté varují před e-mailem od neznámého odesílatele, který žádá finanční odměnu. Podezřelé e-maily neotvírejte, nereagujte na ně, označte je jako spam a především nikomu nic neplaťte!

Několik desítek oznámení od občanů, kteří na svou e-mail komunikaci dostali podvodný e-mail obdrželi policisté na Klatovsku během čtvrtka 4. dubna.

"Pachatel uvádí, že má přístup do zařízení, k osobním údajům i kontaktům. Uvádí i adresu na zaslání virutální měny do 48 hodin a pokud finanční obnost neobdrží, tak údajně získané video zveřejní na sociální síti," popisuje tisková mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle policie nelze vyloučit, že se jedná o hromadně zasílané zprávy a může se jednat i o neoprávněné vniknutí do e-mail schránky. "Pachatel se může vydávat za osobu Vám známou, podle adresy," sděluje Dana Ladmanová, která současně doporučuje zprávu od neznámé osoby ani odkazy neotvírat.

Policisté radí nereagovat - ignorovat nevyžádané zprávy, označit je jako "spam" a smazat. "Buďte obezřetní - jedná se o vědomé manipulativní jednání pachatele, který se chce obohatit na úkor jiných osob!!!," varuje Dana Ladmanová.

Policisté upozorňují občany, aby nezasílali finanční prostředky formou virtuální měny neznámým osobám!

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT