Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Obchod na Domažlicku zavřela inspekce kvůli hlodavcům, FOTKY

27.10.2014 9:58

Obchod v Chodově na Domažlicku nechala zavřít Státní potravinářská a obchodní inspekce kvůli hlodavcům a neuvěřitelnému nepořádku. Podívejte se na fotky!

obchod7

Státní potravinářská a zemědělská inspekce uzavřela další obchod v regionu kvůli hlodavcům i obrovskému nepořádku. tentokrát se jedná o obchod s potravinami v obci Chodov na Domažlicku. Ve skladu i v regálech byl trus hlodavců i jed na krysy.

Inspektoři SZPI se nestačili divit při své kontrole na Domažlicku. V jednom z obchodů v Chodově našli trus hlodavců, ale i další obrovský nepořádek. Obchod nechali okamžitě zavřít. "Důvodem je zjištění závažných hygienických nedostatků na prodejní ploše i ve skladu,  jednalo se zejména o zjištění myších exkrementů na prodejní ploše pod regály a ve skladových prostorech.
V průběhu kontroly inspekce zjistila i další hygienické nedostatky, např. prach v regálech a pod regály a nečistoty u dvou mrazících zařízení,"
informovala SZPI.

Teď hrozí majiteli pokuta a na své náklady musí vše napravit. "Z uvedených důvodů SZPI nařídila provozovateli, aby neprodleně zajistil úklid, dezinfekci celé provozovny a provedení deratizace odbornou firmou. Prodejna bude znovu otevřena po kontrole splnění uložených opatření. Inspekce s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty," dodává inspekce.

Před čase měly podobné problémy i obchody v Plzni. Uzavřít se na nějakou dobu muselo například Penny na Borech nebo Albert v Bolevci. Podrobnosti najdete zde.

FOTO: SZPI
 
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT