Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policie obvinila mladíka z přepadení benzínky v Losiné! Vydával se za svědka

19.06.2019 8:39

Policie odhalila lupiče, který nedávno přepadl benzínku v Losiné. Jedná se o mladíka z jižního Plzeňska. Policistům se původně přihlásil jako svědek. Čtěte podrobnosti!

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (6)

Po zhruba dvou týdnech od přepadení benzínky v Losiné u Plzně padlo obvinění. Policie z přepadení čerpací stanice viní 21letého mladíka z jižního Plzeňska.

"Policisté ve věci zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež. Obviněným je teprve 21letý mladík z menší obce na jihu Plzeňska. Ten v inkriminovanou dobu donutil obsluhu čerpací stanice pod pohrůžkou násilí, kdy v ruce držel nůž, aby otevřela trezor a vydala mu finanční hotovost ve výši téměř 400 tisíc korun. Zloděj si peníze uložil do igelitové tašky a z místa utekl," popisuje mluvčí policie Michaela Raindlová.

Poměrně kuriózní na celé záležitosti je fakt, že obviněný mladík se policii přihlásil původně jako svědek. Tvrdil, že viděl pachatele z místa utíkat. Dokonce ho prý chtěl dopadnout, ale nevyšlo to. Detektivy ovšem dlouho za nos nevodil. "Pod tíhou důkazů se policistům přiznal, že si vše vymyslel, a že peníze odcizil on sám. Peníze utratil za dluhy z minulosti, za nákup různé elektroniky a za pronájem luxusního zahraničního vozidla," pokračuje policejní mluvčí.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí mladíkovi až deset let ve vězení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT