QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.04.2024 15:38

Plzeňský festival vína nalákal davy lidí - FOTKY

Stánky s tím nejlepším vínem z Moravy a Čech, široká nabídka street foodu, pěkné počasí, živá muzika a skvělá atmosféra. Tak to vypadalo v pátek a v sobotu v centru Plzně. Podívejte se na FOTKY!

Policie odhalila v okolí hudebního festivalu 14 řidičů pod vlivem alkoholu

06.07.2022 11:31

Policisté z Domažlic během tří dnů odhalili 14 řidičů pod vlivem alkoholu. Jeden z nich nadýchal téměř 2,6 promile. V Holýšově probíhal hudební festival…

IMG_1879

O víkendu 1. až 3. července se policie na Domažlicku zaměřila na bezpečnost a plynulost silničního provozu a zajištění klidu a veřejného pořádku, a to i v okolí Holýšova, kde probíhal hudební festival. “Dopravní policisté, kteří se zaměřili u řidičů mimo jiné na požití alkoholických nápojů a návykových látek před jízdou nebo během jízdy, odhalili jedenáct případů, kdy dechové zkoušky u řidičů prokázaly přítomnost alkoholu v hodnotách do jedné promile. Tato porušení zákona policisté evidují jako přestupková jednání,” uvedla Barbora Šmaterová mluvčí policie.

“V jednom případě je pak třicetiletý řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho dopravní policisté zastavili a kontrolovali v pátek ve večerních hodinách v prostoru autobusové zastávky v obci Ohůčov. Na přístroji se objevila hodnota přes jedno promile alkoholu v dechu. Policisté zahájili úkony trestního řízení a případem se dále zabývají,” dodala Šmaterová.

Další případ opilého řidiče řešila policie u Kdyně. Ten měl dokonce zákaz řízení. “V pátek 1. července ve večerních hodinách v obci Prapořiště zastavili kdyňští policisté devětačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla. Provedená dechová zkouška u muže prokázala téměř dvě promile alkoholu. Následnou kontrolou policisté zjistili, že dotyčný muž řídil vozidlo i přesto, že má na základě rozhodnutí Magistrátu města Chomutov uloženou sankci zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,” uvedla Šmaterová a dodala: “Ve věci kdyňští policisté zahájili úkony trestního řízení pod podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.”

V obci Draženov policie zastavila muže, který nadýchal 2,6 promile. “Podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je i devětačtyřicetiletý řidič, kterého v sobotu krátce před půlnocí zastavili a kontrolovali policisté z obvodního oddělení policie Domažlice na benzinové čerpací stanici v obci Draženov. V tomto případě se na displeji přístroje objevila hodnota téměř 2,6 promile alkoholu,” řekla mluvčí policie.

Všemi případy se policisté nadále zabývají. “Apelujeme na všechny řidiče, aby dodržovali a respektovali všechna pravidla silničního provozu. Alkohol za volant nepatří,” dodala důrazně Barbora Šmaterová.

 

foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte_copy