Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Policie rozbila drogový gang. Výrobce pervitinu si přišel na miliony

13.04.2018 20:10

Dopadením tří mužů, kteří v Koterově vyráběli pervitin, vyvrcholila dlouho rozpracovanáý protidrogová policejní akce Proma.

varna pervitinu

V rámci akce Proma proběhlo 12 domovních prohlídek, v akci byly dvě desítky policistů. Kriminalisté přitom zadrželi přímo při výrobě drogy dva muže ve věku 38 a 41 let a jejich 42letého pomocníka. Ten jim půjčil garáž v Plzni – Koterově, která sloužila k vaření pervitinu.

"Při domovní prohlídce policisté zajistili chemické látky, které slouží k výrobě pervitinu například jedna z nich vážila necelých 800 gramů a pro vaši představu by se tím dalo vyrobit 500 gramů pervitinu. Dále zajistili sušený rostlinný materiál a laboratorní zařízení sloužící k výrobě pervitinu. Policisté na místě také nalezli sáčky s čistou krystalickou látkou s obsahem 7 gramů pervitinu. Zajištěné věci byly zaslány k posouzení a dalšímu zkoumání na odborná pracoviště. V rámci domovní prohlídky nalezli u zadržených finanční hotovost přes 33 tisíc korun a přes 450 euro,“ uvádí policejní mluvčí Iveta Kořínková

Pro léky na výrobu drog jezdil 38letý muž do zahraničí. „Víme o pěti cestách, kde léku kupoval za částku 200 tisíc korun. Jeden gram pervitinu pak dealer prodával za 700 korun. Z dosavadního šetření vyplynulo, že muž si mohl za poslední půlrok vydělat přes 2,8 milionu korun,“ dodává mluvčí

Jeden z pachatelů už čeká na rozsudek ve vazbě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT